Γκάμπριελ:«Τραγική» η έκβαση του βρετανικού δημοψηφίσματος

1958686«Τραγική» θεωρεί την έκβαση του βρετανικού δημοψηφίσματος ο αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και πρόεδρος του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην έντυπη έκδοση της Ηandelsblatt.

«Πρόκειται για έναν λογαριασμό που θα είναι σε βάρος τρίτων, σε βάρος της νέας γενιάς, των εργαζομένων της Μ. Βρετανίας», όπως είπε, εκφράζοντας την ευχή να υπήρχε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Το μόνο καλό από το λυπηρό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι τα γεγονός ότι «στις ηλικίες κάτω των 25 ετών τα τρία τέταρτα ψήφισαν υπέρ της Ε.Ε. Αυτό δείχνει ότι οι νέoι είναι πολύ ευφυέστεροι από τη σημερινή γενιά πολιτικών στη Μ. Βρετανία, η οποία σκέφτηκε μόνο την βραχυπρόθεσμη διατήρηση της εξουσίας».

Μισή συμμετοχή στην Ε.Ε. πάντως δεν υπάρχει, ούτε εξοδος (Εxit) από το Brexit, διευκρίνισε ο Γκάμπριελ,όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ επιτίμησε τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για την «τεράστια και ιστορική πολιτική αποτυχία». Περιγράφει επίσης το σοκ που υπέστη από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και επικρίνει τον πολέμιο της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. Μπόρις Τζόνσον. Ωθηση από την επιτυχία του υπέρ του κόμματος “Εναλλακτική για τη Γεραμνία” (AfD) πάντως δεν βλέπει.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός τάσσεται στη συνέντευξή του υπέρ μιας Ε.Ε. η οποία να παρέχει στους πολίτες κοινωνική, εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια.

Στη Γερμανία ο Γκάμπριελ δεν αναμένει αρνητικές επιπώσεις από το βρετανικό δημοψήφισμα. «Η οικονομική κατάσταση είναι σταθερή, δεν ανησυχώ καθόλου», όπως είπε. Εξομολογείται όμως πως δεν νοιώθει καλά με την σκέψη ότι η Γερμανία θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει οικονομικό όφελος από την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα