Γκάμπριελ:Το να μιλάμε για πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος βοηθάει τους τζιχαντιστές

assets_LARGE_t_420_54409858_type13031

Το να μιλάει κανείς περί πολέμου εναντίον του Ισλαμικού Κράτους βοηθάει αυτήν την οργάνωση, που ευθύνεται για τις πολύνεκρες επιθέσεις του Παρισιού, υποστήριξε σήμερα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κρατώντας αποστάσεις από τη ρητορική του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Συγκεκριμένα,την Δευτέρα, μιλώντας στην κοινή σύνοδο των Γάλλων βουλευτών και γερουσιαστών, ο Ολάντ είπε ότι “η Γαλλία είναι σε πόλεμο”, μετά τις επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής που στοίχισαν τη ζωή σε 129 ανθρώπους στην πρωτεύουσα.

Ωστόσο ο Γκάμπριελ, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του οποίου είναι φυσικός σύμμαχος των Σοσιαλιστών του Ολάντ, δήλωσε ότι με το να μιλάει κανείς για πόλεμο το μόνο που θα πετύχει θα είναι να πυροδοτήσει τον τρόμο στη Γερμανία.

“Βλέπουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει πόλεμο εναντίον του ελεύθερου κόσμου”, είπε ο Γκάμπριελ. Όμως το να μιλάει κανείς για πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους είναι το πρώτο βήμα για να βοηθήσει την οργάνωση αυτή να πετύχει τους στόχους της, καθώς “όσο μεγαλύτερη είναι η αγωνία στην κοινωνία μας, συμπεριλαμβανομένου και του άγχους για τον πόλεμο, τόσο περισσότερο μπορεί να οδηγηθεί στην επιτυχία ο τρόμος”, συνέχισε.

Ο Γκάμπριελ απέρριψε επίσης τα σχόλια που έκανε ο συντηρητικός υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι άλλαξαν τα πάντα.

“Οι επιθέσεις δεν αλλάζουν τα πάντα, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει: τώρα πρέπει να σταθούμε ενωμένοι και να δείξουμε ότι η ειρήνη, η δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη ζωή ισχύουν και ότι θα υπερασπιστούμε αυτήν την ελευθερία”, τόνισε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα