Γιώργος Τσίπρας: Τον Οκτώβριο θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει το θέμα των συντάξεων

«Δεν είναι εύκολο ζήτημα» παραδέχθηκε ο εξάδελφος του πρωθυπουργού και προϊστάμενος του οικονομικού του γραφείου – Προανήγγειλε τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Για τον Οκτώβριο παρέπεμψε το ζήτημα των συντάξεων ο Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του πρωθυπουργού και προϊστάμενος του οικονομικού του γραφείου.

«Αναγκαστικά αυτή η συζήτηση θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει προς τον Οκτώβρη» είπε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», παραδεχόμενος ότι «δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα. «Σε λίγες ημέρες βγαίνουμε από το τρίτο πρόγραμμα, το μόνο που ολοκληρώθηκε, καθώς τα προηγούμενα δύο έκαναν τεράστια ζημιά στην ελληνική οικονομία χωρίς να καταλήξουν πουθενά», υποστήριξε.

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε του τελευταίου προγράμματος, λέγοντας ότι σήμερα έχουμε οικονομία σε ανάπτυξη, για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα και συνεχίζεται, κάτι που έχει να συμβεί πάνω από 10 χρόνια, βιώσιμο χρέος, καθώς η χρηματοδότησή του έχει εξασφαλιστεί μέχρι το 2022 και ανοίγει «καθαρό διάδρομο» για περίπου 15 χρόνια και μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα προτεραιότητα της κυβέρνησης για τον επόμενο χρόνο είναι η ανάκτηση του ΑΕΠ, να δοθούν οικονομικές ανάσες στην κοινωνία μέσω στοχευμένων μειώσεων φόρων ή αυξήσεων κοινωνικών δαπανών, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας και κυρίως, η μείωση της ανεργίας με την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης

«Νομίζω θα έχουμε νέα για αυτό στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα ακουστούν συγκεκριμένα μέτρα», όπως εκτίμησε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα