Γιούνκερ: Πρώτα Brexit και μετά συζήτηση με τη Βρετανία για τη μεταξύ μας σχέση

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ.Κ. Γιούνκερ, δήλωσε σήμερα:

«Είναι ανάγκη να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι στο ότι δεν θα ξεκινήσουμε καμία διαπραγμάτευση για τη νέα οικονομική και εμπορική σχέση ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση προτού απαντηθούν όλα τα ερωτήματα (…) που αφορούν στο διαζύγιο ανάμεσά μας. Δεν μπορούμε να αναμειγνύουμε όλα αυτά τα θέματα».

Η δήλωση έγινε μιλώντας στους πρέσβεις της ΕΕ, συνεχίζοντας τη σκληρή γραμμή που έχουν υιοθετήσει οι Βρυξέλλες έναντι του Λονδίνου το τελευταίο διάστημα, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της η Τερέζα Μέι. «Πρώτα ρυθμίζουμε το παρελθόν και μετά ασχολούμαστε με το μέλλον», πρόσθεσε ο Juncker, την ώρα που ξεκινά σε τεχνικό επίπεδο ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

«Θα ήθελα να είμαι σαφής ότι έχω διαβάσει με την πρέπουσα προσοχή όλα τα έγγραφα της βρετανικής κυβέρνησης και κανένα από αυτά δεν είναι ικανοποιητικό. Έτσι, υπάρχουν πάρα πολλά θέματα τα οποία πρέπει να διευθετηθούν», σημείωσε επίσης ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα