Γιούνκερ: Καρφιά για τις χώρες που χαίρονται για το Brexit

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker υποσχέθηκε σήμερα από τη Βαλέτα της Μάλτας ότι θα ενθαρρύνει το Οχάιο ή το Τέξας να αποσχιστούν από τις ΗΠΑ, εάν ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump συνεχίσει να επιδεικνύει δημοσίως την ικανοποίησή του για το Brexit.

Ενώπιον των συμμετεχόντων στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ο Juncker μίλησε χλευαστικά για τις χώρες που χαίρονται για το Brexit, με πρώτες τις ΗΠΑ.

Σε αυτήν την χώρα «ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος διατυπώνει την ικανοποίησή του βλέποντας τη Βρετανία να εξέρχεται» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν στη σύνοδο που ξεκίνησε χθες στη Μάλτα, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ.

«Εάν συνεχίσει έτσι, θα ενθαρρύνω το Οχάιο και το Τέξας να αποσχιστούν από τις ΗΠΑ» συμπλήρωσε, σύμφωνα με τη μετάφραση των δηλώσεών του, τις οποίες έκανε στη γερμανική γλώσσα.

«Το Brexit δεν είναι το τέλος όλων, όμως εμείς πρέπει από αυτό να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο, που θα είναι ισχυρότερο και καλύτερο» είπε επιπλέον ο Jean-Claude Juncker, αυτήν την φορά μιλώντας στη γαλλική γλώσσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα