Γιούνκερ: «Η Ελλάδα τα κατάφερε-Είμαι υπερήφανος για τους Έλληνες»

Όχι στους υπερφίαλους εθνικισμούς, είπε στην τελευταία του ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια της Ελλάδας να σταθεί όρθια, και επισημαίνοντας ότι έχουμε γυρίσει τη σελίδα της οικονομικής κρίσης που έπληξε σκληρά την Ευρώπη.

Για την Ελλάδα ο κ. Γιούνκερ είπε ότι η χώρα μετά από τόσα επώδυνα χρόνια κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και να ξανασταθεί στα πόδια της. «Να χαιρετίσουμε τις προσπάθειες των Ελλήνων που άλλοι Ευρωπαίοι υποτιμούν» τόνισε χαρακτηριστικά. «Είμαι υπερήφανος για τους Έλληνες», είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο εγγυητής της ειρήνης και πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι γιατί η ΕΕ εγγυάται την ειρήνη είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την έναρξη της τελευταία του ομιλία ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «για την Κατάσταση της Ένωσης» στο ευρωκοινοβούλιο.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Κομσιόν και μεταδίδει το ΑΠΕ, ο σημερινός κόσμος χρειάζεται μια ισχυρή Ευρώπη, και τάχθηκε κατά των εμπορικών πολέμων και των μονομερών ενεργειών. Η Ευρώπη, είπε, πρέπει να συνειδητοποιήσει περισσότερο την οικονομική και στρατιωτική τηςς ισχύς και να είναι είμαστε παγκόσμιοι πρωταγωνιστές στη διεθνή σκηνή. Όπως είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κοινοτική κυριαρχία πηγάζει από την εθνική κυριαρχία των κρατών μελών και δεν την υποκαθιστά.

Ποτέ δεν θα γίνουμε φρούριο και να γυρίσουμε την πλάτη στον υπόλοιπο κόσμο και σε όσους δυστυχούν, είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ ζήτησε να «δείξουμε όλοι περισσότερο σεβασμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να μη διασύρουμε το όνομα της και να αρχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον κοινό τρόπο ζωής μας περισσότερο».

Σημείωσε ότι δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι η ΕΕ πέτυχε εμπορική συμφωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούλιο, καθώς ήταν ενωμένη. Η Ευρώπη έχει γίνει δύναμη στο παγκόσμιο εμπόριο, είπε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα