Γιούνκερ:Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την Ελλάδα

a46b22a0d8d8e7e34b750ad992ea56c0«Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Euronews», στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του που πραγματοποιεί στην Ελλάδα, και στην οποία μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και το μεταναστευτικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε η εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα σε ανάρτησή της στο twitter, o Γιούνκερ επισήμανε, μεταξύ άλλων:

«Δώσαμε σκληρή μάχη για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και πετύχαμε. Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα».

Ο κ. Γιούνκερ αύριο, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις 12.00 το μεσημέρι στο Μαξίμου, ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα, στις 11.00, θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα απευθύνει χαιρετισμό στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής.

Παράλληλα  θα επισκεφθεί την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, όπου και θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα