Γιλντιρίμ:Η συμφωνία για μεταναστευτικό δεν θα επηρεαστεί

Τη διαβεβαίωση ότι η απόφαση για ”πάγωμα” της συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή μεταναστών, δεν πρόκειται να επηρεάσει στο ελάχιστο την συμφωνία με την Ε.Ε. έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι NTV, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, πήρε θέση για την ανακοίνωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, και δήλωσε: «Ως γείτονάς μας αυτό που έκανε η Ελλάδα δεν είναι δυνατό να το αποδεχτούμε (σ.σ. την απελευθέρωση των ‘8’). Κάνουμε μεγάλο αγώνα. Δεν ταιριάζει στις σχέσεις καλής γειτονίας να αφήνεις ελεύθερους αυτούς τους γκιουλενιστές που έγιναν αιτία να πεθάνουν και να τραυματιστούν τόσοι άνθρωποι κατά την απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια σε τούτη τη χώρα. Αλλά σε αυτό το σημείο θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση. Υπάρχει μία διμερής συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα και μία με την Ε.Ε. Εμείς τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής παγώσαμε. Θέμα αναστολής της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ε.Ε. δεν τίθεται».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής ακτοφυλακής, το πρακτορείο ΙΗΑ μεταδίδει ότι από 1η Ιανουαρίου – 5 Ιουνίου συνελήφθησαν στις τουρκικές ακτές 10.236 παράνομοι μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στα ελληνικά νησιά και 10 ‘έμποροι’. Στην προσπάθειά τους να περάσουν απέναντι 26 παράνομοι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα. Η τουρκική ακτοφυλακή διενήργησε 233 επιχειρήσεις εναντίον της παράνομης μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα