Site icon The Indicator

Για 3η συνεχή μέρα έκλεισε με κέρδη ο χρυσός

Ο χρυσός, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με μικρά κέρδη, συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις καθώς η αναζωπύρωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο στρέφει τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 3,60 δολ. ή 0,3% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 1.318,90 δολ. ανά ουγγιά. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 29 Σεπτεμβρίου για το πολύτιμο μέταλλο.

Η είδηση ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε και νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου προκάλεσε κλυδωνισμούς στα παγκόσμια χρηματιστήρια. Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ και πέρασε πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία πριν καταλήξει στη θάλασσα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe χαρακτήρισε την εκτόξευση του πυραύλου “πρωτοφανή, σοβαρή και πρόδηλη απειλή η οποία διαταράσσει σοβαρά την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή”. Από την πλευρά του Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι “όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι”.

Exit mobile version