Για 3η συνεχή μέρα έκλεισε με κέρδη ο χρυσός

Ο χρυσός, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με μικρά κέρδη, συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις καθώς η αναζωπύρωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο στρέφει τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 3,60 δολ. ή 0,3% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 1.318,90 δολ. ανά ουγγιά. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 29 Σεπτεμβρίου για το πολύτιμο μέταλλο.

Η είδηση ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε και νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου προκάλεσε κλυδωνισμούς στα παγκόσμια χρηματιστήρια. Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ και πέρασε πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία πριν καταλήξει στη θάλασσα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe χαρακτήρισε την εκτόξευση του πυραύλου “πρωτοφανή, σοβαρή και πρόδηλη απειλή η οποία διαταράσσει σοβαρά την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή”. Από την πλευρά του Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι “όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα