Για τσιπραίικη «παπάρα» κάνει τώρα λόγο ο…Πάγκαλος

Με νέα ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο πρώην υπουργός πετυχαίνει διπλό στόχο: αφενός να χυδαιολογήσει έτι μία φορά εναντίον της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού και αφετέρου να διδάξει μεθόδους διαπραγμάτευσης στον πάσα ένα ανίδεο, αφού… αυτός ξέρει.

«Η δημόσια συμπεριφορά του Τσίπρα μπορεί να σημαίνει μόνο δύο πράγματα: ή είναι εντελώς ηλίθιος και ακατατόπιστος για τον τρόπο που λειτουργεί και αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή είναι πεπεισμένος ότι απευθύνεται σε ένα λαό ηλιθίων, ο οποίος αποδέχεται ό,τι βγαίνει από τα πρωθυπουργικά χείλη ακόμα και αν είναι κολοσσιαία ανακρίβεια», αναφέρει ο μελίρρυτος πρώην υπουργός, σκορπώντας γνώση και σοφία στο πόπολο.

«Τα περί χρέους λοιπόν ήταν εξαρχής μια τσιπραίικη παπάρα. Μεγαλοπρεπέστατη! Το ερώτημα είναι αν θα μπορούσε να εκβιάσει μη εισπράττοντας τα 8,5 δισ. υποτίθεται ότι ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος και έχει μάλιστα κάποια πλεονάσματα. Αυτό σημαίνει, κατά πάσα πιθανότητα, ότι υπάρχουν και είναι δυνατόν να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις ορισμένων μηνών μετά την ηρωική απόφαση. Το τι θα γίνει στην πραγματική οικονομία, στη ρευστότητα των τραπεζών, στην πληρωμή επιτέλους των ποσών, που χρωστάει το δημόσιο δεξιά και αριστερά, αφήστε να το δούμε στην πράξη. Είναι σίγουρο πάντως ότι, αν δεν έπαιρνε αυτά τα 8,5 δισ., ο κύριος Τσίπρας…», κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα