Για τον έφηβο της Αργυρούπολης: Οι λέξεις πονάνε

Απαντήσεις στο προσωπικό ημερολόγιο του μαθητή αλλά και στα social media αναζητούν οι αρχές για καταλάβουν τι τον οδήγησε στο να βάλει τέλος στην ζωή του.

Ταυτόχρονα έγινε και άρση απορρήτου των τηλεφωνικών του επικοινωνιών ενώ οι καταθέσεις των μελών της οικογένειας αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο, καθώς σήμερα το απόγευμα είναι η κηδεία του 15χρονου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», επικαλούμενο μαρτυρίες των φίλων του παιδιού, ο 15χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συνομηλίκους του πριν από λίγο καιρό για ασήμαντη αφορμή αλλά και χωρίς να δοθεί συνέχεια.

«O 15χρονος είχε πριν από λίγο καιρό πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συνομίληκούς του», αποκαλύπτει φίλος του θύματος.

Το απειλητικό τηλεφώνημα

Ωστόσο μυστήριο παραμένει τι είναι αυτό που οδήγησε τον 15χρονο μαθητή στην αυτοχειρία αμέσως μετά μάλιστα από το πάρτι στο οποίο παρευρέθηκε ο ίδιος το βράδυ του Σαββάτου, μετά τις 12 το βράδυ. Σύμφωνα με φίλη του καθώς και άτομα από το γύρω περιβάλλον του τονίζουν ότι μετά το πάρτι, ο νεαρός δέχθηκε μια τηλεφωνική κλήση. Η ίδια πηγή αναφέρει πως το άτομο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, τον έβρισε και απείλησε τη σωματική του ακεραιότητα.

Άλλες πηγές αναφέρουν, ότι το πρώτο τηλεφώνημα έγινε σε φίλη του 15χρονου, καθώς το άτομο που καλούσε, πίστευε ότι ήταν μαζί της εκείνη την ώρα.

Το βασικό ερώτημα μέχρι στιγμής πάντως είναι το αν ο μαθητής είχε πέσει θύμα bullying, όπως ο ίδιος άφηνε να αποκαλυφθεί μέσα από τα σημειώματα που άφησε πριν δώσει τέλος στην ζωή του.

Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 15χρονος φαίνεται ότι ξεκίνησε να γράφει το ημερολόγιο τους τελευταίους τρεις μήνες και οι αρμόδιοι διερευνούν αν αυτό συνδέεται με κάποιο τραυματικό γεγονός που αντιμετώπισε.

Ο αποχαιρετισμός των φίλων του

Με ένα συγκλονιστικό κείμενο που ανάρτησαν στα social media συμμαθητές και φίλοι του 15χρονου, τον αποχαιρετούν και καταγγέλλουν: «Είσαι περήφανος; Είσαι περήφανος που κατάφερες να αναγκάσεις ένα παιδί να νιώσει ότι η μόνη λύση είναι η αυτοκτονία; Είσαι περήφανος που εξαιτίας του κόμπλεξ σου χάθηκε μια ζωή; Είσαι περήφανος που στέρησες ένα μέλος μιας οικογένειας, έναν αδελφό και έναν φίλο; Είσαι περήφανος που σκότωσες έναν 15χρονο με όνειρα και στόχους, όπως όλοι μας; Είσαι περήφανος που του στέρησες το μέλλον και στέρησες ένα κομμάτι της ζωής όλων μας;».

Και προσθέτουν: «Ορίστε, τώρα πια πάει… Πώς νιώθεις… Για πες… Εφυγε το κόμπλεξ σου ή ακόμα… Τον κατέστρεψες και μας κατέστρεψες. Του στέρησες τη ζωή, τους στόχους, το μέλλον και πολλά άλλα. Και εμάς μας στέρησες έναν φίλο που ήταν πάντα εκεί για εμάς και νοιαζόταν για τους φίλους του και την οικογένειά του».

Για την ψυχολογική κατάσταση που βίωνε αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Και πονούσε. Πονούσε πολύ. Επρεπε να τον οδηγήσεις σε αυτό το σημείο πια για να καταλάβεις ότι ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΝΑΝΕ».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα