Για τη Β. Κορέα συζητούν σήμερα Μόσχα, Σεούλ και Τόκιο

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας τόνισε σήμερα στον Ρώσο ομόλογό του ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο έγινε περισσότερο πολύπλοκη, εξαιτίας των προκλήσεων της Βόρειας Κορέας.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο περιθώριο των εργασιών οικονομικής διάσκεψης στην πόλη του Βλαδιβοστόκ, στα ανατολικά της Ρωσίας, καθώς κλιμακώνεται η διεθνής ανησυχία μετά την 6η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο η Βόρεια Κορέα.

Ο πρόεδρος Moon πρόσθεσε ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει απρόβλεπτη στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα δεν επιδείξει αυτοσυγκράτηση από τις προκλητικές ενέργειές της, σύμφωνα με ρωσική μετάφραση των δηλώσεων που έκανε προς τον Putin στην κορεατική γλώσσα.

Από τη μεριά του ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος θέλει η Βόρεια Κορέα να καταλάβει ότι δεν θα έχει “ένα λαμπρό μέλλον” στην περίπτωση που η Πιονγιάνγκ συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγών από την Βόρεια Κορέα.

Ο Abe δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θέλει να συζητήσει την κατάσταση στην Βόρεια Κορέα χωριστά με τον Ρώσο πρόεδρο Vl. Putin, αλλά και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Moon Jae-in στις συναντήσεις που θα έχει αυτή την εβδομάδα μαζί τους στο Βλαδιβοστόκ.

Abe και Putin αναμένεται επίσης ότι θα συζητήσουν την οικονομική συνεργασία, αλλά και τις ενέργειες για την υπογραφή συμφωνίας ειρήνης, μεταξύ της Ιαπωνίας και της Ρωσίας.

 

πηγή   ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα