Για ποιους και πώς διαγράφονται τα πρόστιμα από τέλη κυκλοφορίας

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχώρησε στην απόφαση για διαγραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας των ετών 2013-2015 επειδή έλαβαν ειδοποιητήρια με μηδενικά πληρωτέα ποσά, καθώς αναγνωρίζει ότι η μη πληρωμή δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των φορολογουμένων αυτών.

Αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: “Η Α.Α.Δ.Ε. λαμβάνοντας υπόψη ότι στις ανωτέρω περιπτώσεις η μη καταβολή τελών κυκλοφορίας δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των φορολογουμένων, αποφάσισε:

1. Να διαγραφούν τα επιβληθέντα πρόστιμα και τυχόν καταβληθέντα ποσά να επιστραφούν κατόπιν υποβολής σχετικών αιτήσεων των φορολογουμένων.

2. Να επιστραφούν τυχόν καταβληθέντα ποσά προστίμων. Για την επιστροφή των ποσών απαιτείται η διαπίστωση περί του αχρεώστητου με σχετική πράξη της βεβαιούσας αρχής, ήτοι με σχετικό Πρακτικό ή Απόφαση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή οποιαδήποτε άλλη διαδικασία (π.δ. 16/1989), από την οποία να προκύπτει ο εκ των υστέρων λόγος του αχρεώστητου, με την οποία να αποφασίζεται η διαγραφή του επίμαχου ποσού και η επιστροφή του”.

Προκειμένου για τη διαγραφή των προστίμων τους, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην εφορία τους.

Φωτογραφία:eurokinissi

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα