Για κακούργημα διώκονται όλοι οι υπεύθυνοι της οικολογικής καταστροφής

Στον απόηχο του σάλου που έχει ξεσπάσει σε πολιτικό επίπεδο και των ευθυνών που καταλογίζονται από την αντιπολίτευση για την τεράστια ρύπανση του Σαρωνικού και ενώ το υπουργείο υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες που έχει το συμβάν για τη δημόσια υγεία και απαγορεύει το κολύμπι στο παραλιακό μέτωπο, η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε σήμερα ποινή δίωξη κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η δίωξη διαδικαστικά έχει τη μορφή του κατεπείγοντος πού σημαίνει ότι το αργότερο στις αρχές της εβδομάδας θα κληθούν κατ αρχήν τα μέλη του πληρώματος αλλά και τα στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας του δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη ΙΙ”.

Δεδομένου ότι έχει παρέλθει η χρονική προθεσμία του αυτοφώρου, κατά την οποία ήδη είχαν συλληφθεί τα παραπάνω πρόσωπα και είχαν προσωρινά αφεθεί ελεύθερα, δικονομικά είναι προβληματική η άμεση και εκ νέου σύλληψη των παραπάνω προσώπων και η προσαγωγή τους στις δικαστικές Αρχές, παρά το γεγονός της  αποστολής της δικογραφίας στην Εισαγγελία από το Λιμενικό Σώμα.

Έτσι μετά την παραλαβή της δικογραφίας που έχει ήδη σχηματιστεί, ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Πειραιά άσκησε αυθημερόν ποινή δίωξη κατά παντός υπευθύνου για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια με βάση το άρθρο 28 του ποινικού κώδικα και πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης σύμφωνα με τον νόμο 1650/86 και τους παρέπεμψε σε τακτική ανακριτική διαδικασία.

Η δικογραφία ανατέθηκε σήμερα Παρασκευή σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος αναμένεται άμεσα ή το αργότερο στις αρχές της εβδομάδας να καλέσει μέλη του πληρώματος αλλά και στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Σημειώνεται πως, τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Λιμενικό Σώμα για την υπόθεση του ναυαγίου του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό ζήτησε σήμερα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τσίβα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα