Για ελάφρυνση του χρέους και συμφωνία με την πΓΔΜ συζήτησαν Φ. Γεννηματά και Ζ. Κ. Γιούνκερ

«Ζήτησα σήμερα από τον κ. Γιούνκερ την αποφασιστική συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελάφρυνση του Δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Eurogroup του 2012, ώστε να διασφαλίσουμε την οριστική έξοδό μας από την κρίση και τα Μνημόνια» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μετά την συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Μόνον έτσι θα δημιουργηθεί κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας για την Ελλάδα, που θα οδηγήσει στην πυροδότηση της Ανάπτυξης και στο επενδυτικό σοκ που έχουμε ανάγκη», επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Εκτός από την ελληνική οικονομία, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και ο ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια υπό το πρίσμα της συμφωνίας με την πΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ και η Φ. Γεννηματά συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό για όλες τις πολιτικές δυνάμεις να εμπλακούν με εποικοδομητικό τρόπο στη χάραξη της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη της Ελλάδας στο μέλλον, ενώ ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στα επόμενα βήματά της.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα