Γιατί ο CEO του WordPress έκλεισε τα πολυτελή γραφεία της εταιρίας

Η εργασία στην νέα εποχή. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος, σχετικά με την κίνηση που έκανε η εταιρία Automattic, η οποία ελέγχει τ WordPress.com. Τι ακριβώς έκανε; Κατάργησε τα κεντρικά γραφεία του WordPress.com, γιατί σχεδόν κανείς εργαζόμενος δεν πήγαινε εκεί. Το brand είχε πολυτελή γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο, τα οποία διέθεταν πολλούς χώρους. Ακόμα και εσωτερική βιβλιοθήκη.

«Έχουμε τα γραφεία εδώ και περίπου έξι ή επτά χρόνια, με αρκετά καλή μίσθωση, αλλά κανείς δεν πηγαίνει σε αυτά. Πέντε άνθρωποι πηγαίνουν σε αυτά, ενώ το μέγεθος τους είναι 15.000 τετραγωνικά μέτρα. Έχουν περίπου 3.000 τετραγωνικά μέτρα ο καθένας», εξήγησε ο CEO της Automattic, Matt Mullenweg.

Όπως διαβάζουμε στο αμερικανικό Quartz, η Automattic έδινε πάντα στους 550 υπαλλήλους της, την επιλογή να εργάζονται εξ αποστάσεως. ο χώρος του Σαν Φρανσίσκο ήταν ουσιαστικά ένας προαιρετικός χώρος συνεργασίας. Ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να εργάζεται από όπου θέλει. Ενώ αν επιλέξουν να το κάνουν… από τα Starbucks, η εταιρία πληρώνει τον καφέ τους.

Αν δούμε τα δεδομένα συνολικότερα, η εξέλιξη που περιγράφουμε δεν θα πρέπει να προκαλεί μεγάλη έκπληξη. Ο τρόπος εργασίας έχει πλέον αλλάξει. Με τις νέες τεχνολογίες να σου δίνουν τη δυνατότητα να δουλέψεις από σχεδόν παντού. Χρησιμοποιώντας απλά ένα laptop και μια σύνδεση στο ίντερνετ.

itspossible.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα