Γιάννος Παπαντωνίου: Το όνομά του στην υπόθεση του C4i

Νέο χτύπημα στον Γιάννο Παπαντωνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομά του εμφανίζεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας για το σκάνδαλο C4i, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το διαβιβαστικό κάνει λόγο για παθητική δωροδοκία. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το αδίκημα τελέστηκε κατά μόνας ή από κοινού άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Η δικογραφία με τα διαβιβαστικά έγγραφα έφθασε το απόγευμα στη Βουλή και θα φυλαχτεί σε μια αίθουσα μέχρι τη Δευτέρα που θα ανακοινωθεί επίσημα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Ο δικαστικός λειτουργός παρέδωσε αμελλητί την δικογραφία στη Βουλή, εφόσον «σκόνταψε» σε πολιτικό πρόσωπο.

Η δικογραφία, σφραγισμένη όπως ήρθε από το υπ. Δικαιοσύνης έχει κλειδωθεί σε ειδική αίθουσα, την 168, στο χώρο της Βουλής όπου θα θα φυλάσσεται όλο το Σαββατοκύριακο. Η δικογραφία θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Νοεμβρίου και ακολούθως θα δοθεί στα κόμματα.

Από τη Δευτέρα το απόγευμα θα είναι στη διάθεση των κομμάτων μόνον προς ανάγνωση και κανείς, πλην των εμπλεκομένων, δεν θα μπορεί να λάβει αντίγραφο.

Η Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών θα μπορεί να προχωρήσει στη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας.

Απαιτούνται 30 υπογραφές για τη σύσταση της.

Το ιστορικό
Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενες ημέρες, ο εφέτης ειδικός ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης, που χειρίζεται την υπόθεση, «σκόνταψε» σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες γνωστού πολιτικού προσώπου.

Οπως έγινε γνωστό πριν από περίπου ένα μήνα, μάρτυρας προσήλθε αυτοβούλως στον εφέτη ειδικό ανακριτή και κατέθεσε στοιχεία για μίζες. Ενέπλεξε σε δωροδοκία γνωστό πολιτικό, μέλος του τότε ΚΥΣΕΑ (δηλαδή τον Παπαντωνίου). Ο ίδιος εμπλέκεται και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός αναμενόταν να διαβιβάσει τις επόμενες ημέρες τη δικογραφία στη Βουλή. Είναι υποχρεωμένος βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών -όπως και έγινε.

Διευκρινίζεται πως η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά το σκέλος της έρευνας σχετικά με την ανάθεση του έργου για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων στην αμερικανική εταιρία SAIC (το έργο έχασε η γαλλική Thales της οποίας επικεφαλής ήταν ο Ζοσεράν που μίλησε πρώτος για μίζες ψηλά). Υποκατασκευαστής ήταν η εταιρεία Siemens. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με κατηγορούμενους 18 πρόσωπα. Ανάμεσά του και ο φυγόδικος Μιχάλης Χριστοφοράκος, επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα εκείνα τα χρόνια .

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα