Γιάννενα: Ένας αντιφασίστας και εφτά αστυνομικοί τραυματίες (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας σοβαρά τραυματισμένος αντιφασίστας ο οποίος νοσηλεύεται (φρουρούμενος), στο νοσοκομείο και επτά τραυματίες αστυνομικοί, είναι ο απολογισμός των πρωινών συγκρούσεων στην πόλη των Ιωαννίνων. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης με μώλωπες και θλαστικά τραύματα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο ένας εκ των επτά αστυνομικών  βρίσκεται ακόμα νοσηλευόμενος – ενώ οι υπόλοιποι πήραν εξιτήριο αργά το απόγευμα. Πρόκειται για το αποτέλεσμα των πρωινών συγκρούσεων ανάμεσα σε αντιφασίστες και αστυνομικούς. Οι αντιφασίστες, βρίσκονταν από νωρίς στο μνημείο Μπιζανομάχων θέλοντας να αποτρέψουν την κατάθεση στεφάνων από το χρυσαυγίτη βουλευτή Χρήστο Παπά και τη συνοδεία του, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 104η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων .

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τα επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικώ στο μνημείο των Μπιζανομάχων, ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:00, με αφορμή την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.

Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όταν ολοκληρωθηκε ο έλεγχος θα πήραν εξιτήριο, καθώς η κατάσταση της υγείας τους δεν ήταν ανησυχητική.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές. Σε δηλώσεις τους, ο περιφεριάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος, καταδίκασαν τα όσα συνέβησαν.

Μάλιστα, ο κ. Στέφος ανέφερε πως η παρουσία ενός ανθρώπου μέλους εγκληματικής οργάνωσης που ψέλνει τον ύμνο των ναζί είναι από μόνη της πρόκληση και κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της δοξολογίας μέσα στη Μητρόπολη Ιωαννίνων ο κ. Παππάς υπήρξε προκλητικός, καθώς με φασιστικό και ιταμό τρόπο αγνόησε το πρωτόκολλο.

Αντιφασίστες – αντιφασίστριες με ανακοίνωσή τους στο διαδίκτυο παραδέχονται την παρουσία τους στο μνημείο  με στόχο το τσάκισμα των νεοναζί, ενώ καταγγέλουν τον άγριο ξυλοδαρμό ενός προσαχθέντα αντιφασίστα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Πιο αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο athens indymedia:

σήμερα, 21/2 ημέρα της “απελευθέρωσης” των ιωαννίνων, χρυσαυγήτικος οχετός θέλησε να συμμετέχει στους εορτασμούς.

και αν το υπόλοιπο σκυλολόι, επιθυμεί να χαριετίζεται μαζί τους και να τους ξεπλένει, υπάρχουν κάποιοι που με λόγια και με έργα επιλέγουν να σταθούν απέναντί τους. ομάδα αντιφασιστών έκανε δυναμική παρέμβαση στο χώρο κατάθεσης στεφανιών, με σκοπό να τσακίσει τους ναζί και να σαμποτάρει τη γιορτούλα “δημοκρατών” και φασιστών.

ως συνήθως, οι πουθενάδες ναζί έβαλαν τα μαντρόσκυλά τους να καθαρίσουν. μετά από σύγκρουση, 5 συντρόφισσες/οι χτυπήθηκαν και προσήχθησαν. ένας από αυτούς βρίσκεται στο νοσοκομείο. για άλλη μια φορά, οι ναζί ξέρουν καλά, χωρίς τη συνοδεία των ένστολων μπράβων τους, δεν μπορούν να κάνουν βήμα.

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ/ΟΥΣ ΜΑΣ

Αντιφασίστες-Αντιφασίστριες

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα