Γερουλάνος: Αυτή η μάχη αφορά εμάς τους Αθηναίους

«Στην Αθήνα μεγάλωσα, στην Αθήνα ζω, στην Αθήνα επέλεξα να μεγαλώσω τις κόρες μου», σημειώνει σε συνέντευξή του στο nooz.gr και τον Γιάννη Στρατάκη, ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας Παύλος Γερουλάνος και τονίζει: «Ονειρεύομαι μια Αθήνα που θα κερδίζει την αγάπη μας με το σπαθί της». Ωστόσο, ο υποψήφιος δήμαρχος αποφεύγει να μιλήσει για οράματα όσον αφορά στην Αθήνα, γιατί «αν προσπαθήσεις να μιλήσεις για οράματα σε ανθρώπους που νιώθουν εγκατάλειψη. Θα σε πάρουν με τις πέτρες! Προχθές ήμουν στην Πλατεία Αμερικής και η Μαρία μου είπε: “Δεν αντέχω να ακούω άλλα οράματα. Στείλε κάποιον να καθαρίσει το πεζοδρόμιο και το παρκάκι της Κύπρου, να φτιάξει το παγκάκι που ξεχαρβαλώθηκε, να αλλάξει την λάμπα που σκοτείνιασε ο δρόμος μου και μετά έλα να μου μιλήσεις”».

Ο κ. Γερουλάνος, αποφεύγει να αναφερθεί στην υποψηφιότητα Μπακογιάννη, σε προσωπικό επίπεδο, ωστόσο εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε πολιτικό επίπεδο μιλώντας για «παζάρι» της ΝΔ για τους υποψηφίους, αλλά και το «σκληρό σύστημα του Νικήτα Κακλαμάνη και της Ντόρας Μπακογιάννη, που χρεοκόπησαν τον Δήμο» και τώρα στηρίζει τον υποψήφιο της ΝΔ.

Ο κ. Γερουλάνος μέσα από το στρατηγείο του στην οδό Κολοκοτρώνη, όπου σαν «μουσειακό» πλέον είδος μια τεράστια σημαία του ΠΑΣΟΚ καλύπτει τον τοίχο ενός γραφείου, σημειώνει ότι ήταν «καθαρά προσωπική» η απόφαση για την υποψηφιότητά του, την οποία στηρίζει το «Κίνημα Αλλαγής», το «Πράττω» και μια σειρά από οργανώσεις και κινήσεις πολιτών.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

ΕΡ. Αθηναίος ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ή εκ μεταγραφής;

ΑΠ. Αθηναίος, γέννημα θρέμμα, αγαπώ την πόλη μας με πάθος. Στην Αθήνα μεγάλωσα, στην Αθήνα ζω, στην Αθήνα επέλεξα να μεγαλώσω τις κόρες μου. Όλες οι πρώτες μου αναμνήσεις, όλες οι σημαντικές στιγμές που σημαδεύουν έναν άνθρωπο με την Αθήνα έχουν να κάνουν. Την πόλη μας την έχω ζήσει στα καλά της και στα άσχημα, στα εύκολα και στα δύσκολα, κι αυτή η ζωτική, ζωντανή σχέση είναι που με κάνει να πεισμώνω και να είμαι αποφασισμένος να το παλέψουμε. Όλοι μαζί, όσοι ακόμη πιστεύουμε στην πόλη μας, ώστε να παρασύρουμε κοντά μας κι όσους οι δυσκολίες κι η απογοήτευση έχουν αποθαρρύνει.
Γιατί δεν έχω μεγαλύτερο όνειρο, από το να ξαναγίνει η Αθήνα μια πόλη που θα μπορεί να κρατά τα παιδιά μας εδώ με αξιώσεις, που θα τους δίνει ευκαιρίες να δημιουργήσουν και να πάνε μπροστά, και θα τους παρέχει ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν εδώ, με τη σειρά τους, τις δικές τους οικογένειες.

ΕΡ. Η υποψηφιότητά σας ήταν μια απόφαση προσωπική που στη συνέχεια στηρίχθηκε κομματικά ή «επιστρατευτήκατε»;

ΑΠ. Καθαρά προσωπική απόφαση. Και δεν την πήρα εύκολα. Για αρκετό διάστημα πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου θέλησα να δω τον Δήμο από μέσα. Πήγα με τα απορριμματοφόρα να παρακολουθήσω πώς γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών στη Λιοσίων και την γύρω περιοχή και ακολούθησα τις ειδικές ομάδες καθαρισμού κάτω από την Ομόνοια, στην Πλατεία Θεάτρου, στη Βαρβάκειο, στο Μοναστηράκι και στο Θησείο. Στα δύσκολα δηλαδή. Πήγα επίσης στα συσσίτια, στον κόμβο αλληλεγγύης, στα ιατρικά κέντρα, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στις παιδικές χαρές. Εκεί, δίπλα σε όλες τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη μας και εμείς οι Αθηναίοι, είδα δύο πράγματα που μπορούν να δώσουν ελπίδα και στον πιο απογοητευμένο: στελέχη και εργαζόμενους του Δήμου που, παρόλες τις αντιξοότητες, προσπαθούν καθημερινά για το καλύτερο δυνατό, και χρειάζονται κάποιον να τους πιστέψει και να τους στηρίξει στο έργο τους, αλλά και τις ατελείωτες ευκαιρίες και δυνατότητες που έχει η πόλη μας, αν δουλέψουμε μαζί, οργανωμένα κι αποτελεσματικά.
Εκεί καταστάλαξε μέσα μου η απόφαση. Ότι αφού μπορώ, είναι δική μου ευθύνη, είναι καθήκον μου να δουλέψω σκληρά ώστε όλοι οι Αθηναίοι μαζί να χτίσουμε την Αθήνα που θέλουμε. Μαζί μου έχει αποφασίσει να το παλέψει μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζεται την πεποίθηση αυτή, και διακρίνεται από τρία χαρακτηριστικά: Αγάπη και πάθος για την Αθήνα, ικανότητες και γνώσεις που έχει ανάγκη ο Δήμο μας, και αποφασιστικότητα. Αποφασιστικότητα να είμαστε έξω από τα γραφεία, στον δρόμο, απέναντι στα προβλήματα, στο πλευρό κάθε πολίτη που επέλεξε την Αθήνα για να ζήσει ή να δουλέψει.

ΕΡ. Η προεκλογική σας εκστρατεία η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες, η επαφή με τους πολίτες και η ακτινογράφηση των προβλημάτων του δήμου, σας ενθαρρύνει να συνεχίσετε ή σας πέρασε από το μυαλό να τα παρατήσετε ;

ΑΠ. Δεν έχει υπάρξει μέσα μου ο παραμικρός δισταγμός, ούτε στιγμή. Αντίθετα, όσο πιο δύσκολα μοιάζουν τα προβλήματα που συναντώ, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ πόσο θέλω και μπορώ να βοηθήσω. Όλα τα σημαντικά βήματα που έχω κάνει στη ζωή μου, έχουν πάντα γεννηθεί από την ανάγκη μου να συνεισφέρω στη λύση κάποιου προβλήματος, με τρόπο και οπτική που πάει πέρα από κατεστημένες λογικές. Έτσι, δουλεύοντας μαζί με τους εργαζομένους, καταφέραμε στα ιχθυοτροφεία στην Κεφαλονιά να αναστρέψουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, και σήμερα είναι μια ανθούσα επιχείρηση. Με αυτή τη ματιά σώσαμε τη Λυρική από τη χρεοκοπία και έπαψε η ΕΡΤ να είναι ελλειμματική. Δουλεύοντας ομαδικά και νεωτερικά βάλαμε τα θεμέλια για την θεαματική αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τη χώρα μας, που σήμερα βλέπουμε να παίρνει σάρκα και οστά.
Δουλειά πολλή, δουλειά πάντα ομαδική, βασισμένη σε συνεργασίες. Δυνατότητα να αναγνωρίζεις την αξία και να αναδεικνύεις τις ευκαιρίες που βρίσκονται καθημερινά, ανάμεσα μας. Και εμπιστοσύνη, πάνω από όλα. Γιατί όταν δώσεις αξία στους ανθρώπους, μπορείς να τους ζητήσεις να κάνουν θαύματα, και θα τα κάνουν.

ΕΡ. Τι είναι αυτό που σας ιντριγκάρει;

ΑΠ. Ότι παρά τα όσα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, μετά από τόσες δυσκολίες που οδήγησαν πολλούς συμπολίτες μας στα έσχατα όρια της αντοχής τους, η μεγάλη πλειοψηφία των Αθηναίων είμαστε ακόμη εδώ, ακόμη δυνατοί, ακόμη έτοιμοι να παλέψουμε για την πόλη μας.
Έχω ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου να κατεβαίνω στο δρόμο, έχουμε ήδη γυρίσει τριάντα γειτονιές της Αθήνας και αρχίζουμε να επιστρέφουμε στις ίδιες ξανά και ξανά. Στις συζητήσεις που γίνονται πολλές φορές η ένταση είναι μεγάλη, τα παράπονα πολλά, και πρέπει να κάτσεις με υπομονή, ταπεινότητα και σεβασμό «να τα ακούσεις» για πράγματα που μπορεί να μην ευθύνεσαι άμεσα. Όμως τη στιγμή που οι πολίτες νιώσουν ότι ακούς ειλικρινά, τα πράγματα γίνονται ουσιαστικά. Κι εκεί προτείνουν λύσεις, γίνονται δημιουργικοί, προσφέρουν τη γνώση, τη γνώμη και τις ιδέες τους για το καλό της πόλης μας. Γιατί αν πας στη γειτονιά τους για να βγάλεις καλές φωτογραφίες και να δώσεις τυπικές χειραψίες, θα χάσεις τον πλούτο της γνώσης που υπάρχει ανάμεσά μας.
Για τη δική μας ομάδα όλη αυτή η γνώση είναι πολύτιμη, καθώς στόχος μας είναι το πρόγραμμά μας ν’ ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των Αθηναίων. Γι’ αυτό και ζητάμε από κάθε Αθηναία και κάθε Αθηναίο να μας ενισχύσουν με τις ιδέες και την άποψή τους, είτε συμπληρώνοντας τα ερωτηματολόγια της εκστρατείας μας, είτε διαδικτυακά, στο yeroulanos.gr, όπου υπάρχει ειδική φόρμα.

ΕΡ. Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αθήνας;

ΑΠ. Υπάρχουν και κάποιες διαφοροποιήσεις ανά γειτονιά, αλλά όταν κάποιος δει πέρα από τα επιμέρους, είναι τρία τα ζητήματα που οι Αθηναίοι θέτουν μετ’ επιτάσεως: Καταρχήν, η αίσθηση της εγκατάλειψης και το αίσθημα ανασφάλειας, που είναι διαφορετικά ζητήματα μεν, αλλά στην ουσία τους αλληλένδετα. Έπειτα ο λαβύρινθος της γραφειοκρατίας που κοστίζει τόσο σε χρόνο, όσο και σε ταλαιπωρία σε όλους μας. Τέλος, κάθε φορά, προκύπτει αβίαστα σε κάθε συζήτηση η ανάγκη για ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων και καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών του Δήμου.

ΕΡ. Ποια Αθήνα οραματίζεστε;

ΑΠ. Μην προσπαθήσεις να μιλήσεις για οράματα σε ανθρώπους που νιώθουν εγκατάλειψη. Θα σε πάρουν με τις πέτρες και θα έχουν δίκιο. Προχθές ήμουν στην Πλατεία Αμερικής και η Μαρία μου είπε: «Δεν αντέχω να ακούω άλλα οράματα. Στείλε κάποιον να καθαρίσει το πεζοδρόμιο και το παρκάκι της Κύπρου, να φτιάξει το παγκάκι που ξεχαρβαλώθηκε, να αλλάξει την λάμπα που σκοτείνιασε ο δρόμος μου και μετά έλα να μου μιλήσεις. Λατρεύω την γειτονιά μου και θέλω να νιώσω ότι είναι πάλι φιλική και ασφαλής.».
Οπότε είναι απαραίτητο, καταρχήν να δείξουμε με πράξεις ότι αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Με τρία βήματα: Πρώτον, με τον νέο δήμαρχο και το νέο δημοτικό συμβούλιο κάθε μέρα στο δρόμο, ώστε η γνωστή νοοτροπία του «τα παράπονα στο δήμαρχο», ν’ αντικατασταθεί από το «ο δήμαρχος στα παράπονα». Δεύτερον, με την καλύτερη συνεργασία των υπηρεσιών, ώστε τα αποτελέσματα να είναι άμεσα και τα προβλήματα να λύνονται γρήγορα. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, ένα πάρκο σαν του Φιξ στην Πατησίων να έχει τη σημερινή εικόνα διότι δεν συνεννοούνται η υπηρεσία καθαριότητας με τις υπηρεσίες πρασίνου και τις τεχνικές υπηρεσίες. Τρίτον, ν’ αλλάξουμε τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου ώστε να παρέχονται ολοκληρωμένες λύσεις. Τι σημαίνει αυτό; Να έχουμε ολοκληρωμένες, και όχι αποσπασματικές πολιτικές για την τρίτη ηλικία, για τις μητέρες, τους νέους, τους επιχειρηματίες που επενδύουν στην πόλη.
Τώρα, αν πάμε πέρα από τα στοιχειώδη, που έχουν όμως αποδειχθεί τόσο σημαντικά, για μένα το καίριο ζήτημα είναι να μην χάσει η πόλη μας την τεράστια ευκαιρία που της παρουσιάζεται. Σήμερα η Αθήνα αναδεικνύεται σε διεθνή πολιτισμικό και τουριστικό προορισμό, και υπάρχει ένας νέος ενθουσιασμός γύρω από αυτό. Βλέπουμε να δημιουργούνται παντού μέσα στην πόλη κέντρα πολιτισμού με διεθνές κύρος και απήχηση, Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες που έχουν επιλέξει την Αθήνα ως βάση τους διαπρέπουν στο εξωτερικό, μεγάλες διεθνείς εκθέσεις βρίσκουν εδώ φιλοξενία. Βλέπουμε επίσης να γίνονται καινούριες επενδύσεις, και μάλιστα σε δύσκολες περιοχές, όπως η Ομόνοια, που διψούν για δημιουργικές παρεμβάσεις. Εκεί αν ο Δήμος των Αθηναίων έχει μια σαφή άποψη και ένας σαφές σχέδιο με σύγχρονη λογική, και λειτουργήσει αποτελεσματικά ως ο καταλύτης και ο συντονιστής όλων των εμπλεκομένων, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα Αθήνα, προς όφελος, πρώτα και κύρια, των ίδιων των Αθηναίων.

ΕΡ. Πέρα από την Αθήνα των Αθηναίων μπορούμε να πάμε και στην Αθήνα των τουριστών;

ΑΠ. Η «Αθήνα των τουριστών» δεν θα κρατήσει ούτε μια πενταετία αν δεν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της «Αθήνας των Αθηναίων.» Ο τουρισμός, μακροχρόνια αυξάνεται εκεί όπου η ζωή των πολιτών είναι ποιοτικά αναβαθμισμένη. Οπότε η πρώτη μας πρόκληση είναι να νιώσουμε εμείς οι Αθηναίοι ότι ζούμε σε μια πόλη φιλόξενη, πρωτίστως για εμάς.
Κι αυτό ήταν κάτι που το έζησα από πρώτο χέρι, τόσο στα χρόνια που υπηρέτησα ως υπουργός πολιτισμού και τουρισμού, όσο και στην προσπάθειά μου να βοηθήσω στη δικτύωση του Μουσείου Μπενάκη στις ΗΠΑ. Όταν, για παράδειγμα, ήρθα σε επαφή με τους φορείς των Αμερικανών συνταξιούχων – που έχουν χρήματα και χρόνο και μαζικά οργανώνουν ταξίδια στο εξωτερικό – ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που σταθερά μας έθεταν ήταν αυτό της προσβασιμότητας, τόσο στους αρχαιολογικούς χώρους, όσο και ευρύτερα στο κέντρο της πόλης. Οπότε, σ’ αυτή την περίπτωση, όταν πρώτα για εμάς τους Αθηναίους, φτιάξουμε μια πόλη προσβάσιμη σε όλους, τότε θα έχουμε και μια σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Αθήνα.
Θα ήθελα όμως εδώ να τονίσω, πόσο είναι σημαντικό να κάνουμε έξυπνες κινήσεις για να εκμεταλλευτούμε την ευνοϊκή συγκυρία. Όταν ήμουν στο υπουργείο, θέσαμε ως στρατηγικό στόχο τη διεθνή αναβάθμιση του Μαραθωνίου της Αθήνας. Εκεί λοιπόν που αρχικά υπήρχαν αντιδράσεις γιατί έκλειναν οι δρόμοι, σήμερα φτάσαμε να είναι μια δραστηριότητα που εμπλέκει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο περισσότερα από 50.000 άτομα, με πάνω από 10.000 ξένους επισκέπτες για τη διοργάνωση αυτή και μόνο. Μιλάμε για ένα Σαββατοκύριακο που μόνο από τους ξένους επισκέπτες πέφτουν στην αγορά της πόλης περίπου 20.000.000 ευρώ, ενώ το κόστος που είχαμε αρχικά ξοδέψει για διαφήμιση, προκειμένου να εμπεδώσουμε στο διεθνές κοινό τον Μαραθώνιο της Αθήνας, ήταν λιγότερο από 30.000 ευρώ. Όταν λοιπόν έχεις μια πόλη, όπου με τόσα λίγα χρήματα, έρχονται τέτοια αποτελέσματα, είναι πασιφανές το ανεξάντλητο δυναμικό της Αθήνας, αν κινηθούμε σχεδιασμένα και σωστά.

ΕΡ.. Έχετε μιλήσει με κάποιον από τους μέχρι στιγμής συνυποψηφίους σας;

ΑΠ. Όχι αλλά θα το κάνω όταν έρθει η ώρα. Άλλωστε η απλή αναλογική απαιτεί να συνεργαστούμε μετεκλογικά για να πάει ο Δήμος μπροστά. Αυτό όμως που, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία της συνέντευξής σας, θα ήθελα να προτείνω σε όλους τους συνυποψηφίους μου, είναι να δεσμευτούμε όλοι ότι, όποιος κι αν εκλεγεί, θα σταθεί ξανά απέναντι στους Αθηναίους για να κρίνουν το έργο του μετά από τέσσερα χρόνια. Γιατί η πόλη μας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και χρειάζεται ανθρώπους που θα αναγνωρίσουν την ουσία των προκλήσεων και των ευκαιριών που παρουσιάζονται μπροστά μας. Γιατί η Αθήνα, πάνω από όλα, χρειάζεται δήμαρχο αφοσιωμένο, κι όχι περαστικό. Δεν αντέχει η πόλη μας άλλον έναν πολιτικό καριέρας που θα τη χρησιμοποιήσει σαν ένα ακόμη σκαλοπάτι.

ΕΡ. Αλήθεια πως βλέπετε την υποψηφιότητα του κ. Μπακογιάννη ;

ΑΠ. Για εμένα δεν έχει ποτέ νόημα ο σχολιασμός σε προσωπικό επίπεδο, αλλά σε πολιτικό. Κι εκεί νομίζω ότι δεν ξεκίνησε καλά. Είδαμε στην αρχή ένα παζάρι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τους υποψηφίους στην περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο της Αθήνας, όπου αντί το κριτήριο να είναι το ποιος θα είναι ο καλύτερος δήμαρχος, αυτοί επικεντρώθηκαν στο πώς δεν θα μείνει κανένας δυσαρεστημένος. Και με μια ιδιοκτησιακή λογική, του τύπου, «Πάρε εσύ την Αθήνα, να πάρω εγώ την Περιφέρεια», μοίρασαν τα οφίτσια. Η ίδια ακριβώς λογική αντικατοπτρίζεται και στο κεντρικό τους σύνθημα «η Αθήνα μας ανήκει». Κι αν κανείς αναλογιστεί ότι οι άνθρωποι που πλαισιώνουν αυτή την υποψηφιότητα είναι το σκληρό σύστημα του Νικήτα Κακλαμάνη και της Ντόρας Μπακογιάννη, που χρεοκόπησαν τον Δήμο, μόνο μία μπορεί να είναι η απάντηση: Η Αθήνα δεν τους ανήκει, και δεν θα τους την παραδώσουμε για να την εκμεταλλευτούν για τις μικροκομματικές τους φιλοδοξίες.

ΕΡ. Περιμένατε στήριξη και από άλλους κομματικούς χώρους και ιδίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα, μα που όμως δεν υπήρξε, αυτό σας έχει επηρεάσει;

ΑΠ. Ούτε την περίμενα, ούτε την διεκδίκησα τη στήριξη αυτή. Αν έρθει χωρίς όρους και αλισβερίσια κάτω από το τραπέζι, καλοδεχούμενη. Και, να σας θυμίσω, δεν πήρα το χρίσμα από κανένα κόμμα. Παρουσίασα μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, που θα αναδείξει το δικό της πρόγραμμα και μια ομάδα ανθρώπων που νοιάζονται ειλικρινά για την πόλη, έχουν γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τη συγκυρία που αντιμετωπίζουμε, και είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για την Αθήνα, κάθε μέρα της επόμενης τετραετίας, δίπλα στους δημότες και στα προβλήματα. Τα παζαρέματα και οι διαπραγματεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες και κάτω από το τραπέζι, που απαξιώνουν το θεσμό και δείχνουν ασέβεια στους πολίτες, είναι η λογική του παρελθόντος που πολεμάμε με κάθε τρόπο, σε κάθε μας βήμα.
Μέχρι στιγμής, αποφάσισε να μας στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής, το «Πράττω» και μια σειρά από οργανώσεις και κινήσεις πολιτών. Η απόφασή τους μας τιμά, όπως θα είναι τιμή μας και η στήριξη κάθε συλλογικού φορέα που μοιράζεται τις πεποιθήσεις μας.

ΕΡ. Η εμφανής πόλωση, η οποία αναμένεται να ενταθεί, καθώς βρισκόμαστε σε θερμό προεκλογικό χρόνο, ανεξάρτητα από το πότε τελικά θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές, πριν, ταυτόχρονα ή αργοτερα από τις δημοτικές, θα επηρεάσουν καθοριστικά και την ψήφο των δημοτών;

ΑΠ. Δεν φοβάμαι την πόλωση. Μόνο οι ανούσιες, χωρίς πολιτικό στίγμα, περιεχόμενο κι αντίκρισμα στην κοινωνία υποψηφιότητες είναι αυτές που επηρεάζονται από την συγκυρία.

ΕΡ. Ποιο εκλογικό σενάριο, ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, θα ήταν αρνητικό για τις αυτοδιοικητικές εκλογές;

ΑΠ. Κάθε σενάριο που απομακρύνει τη συζήτηση και την προσοχή από τα ζητήματα της Αθήνας, είναι αυτονόητα αρνητικό για την πόλη. Εμείς θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις το επίκεντρο να παραμείνει η Αθήνα. Γι αυτό όταν οι άλλοι θα ξοδεύουν χρήματα για φιέστες εμείς θα είμαστε στις γειτονιές για να συναντιόμαστε και να μιλάμε με όσους, πρώτους από όλους, αφορά αυτή η μάχη: εμάς τους Αθηναίους.

ΕΡ. Εκλογικός σας στόχος;

ΑΠ. Ο Δήμος των Αθηναίων, και τίποτα άλλο. Γιατί γνωρίζω πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούμε όλοι μαζί, να φέρουμε. Γιατί ονειρεύομαι μια πόλη ζωντανή, δημιουργική και μαχήτρια, που αξιοποιεί τις ευκαιρίες και παλεύει να δημιουργήσει νέες. Μια πόλη που κρατά τα παιδιά μας εδώ, διότι εδώ μπορούμε να χτίσουμε τα όνειρά μας. Μια πόλη που τη σεβόμαστε και μας σέβεται, που μας φιλοξενεί και μας παρέχει ποιότητα ζωής, και κερδίζει με το σπαθί της την αγάπη μας και την αφοσίωση μας.
Πάνω από όλα στόχος μας είναι η συμμετοχή, η συζήτηση, το ειλικρινά ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα να κυριαρχήσουν στην πόλη μας. Κόντρα στο φόβο, την ανασφάλεια, και τον διχασμό στον οποίο ποντάρουν όσοι συντάσσονται με τα καταστροφικότερα φαντάσματα του ευρωπαϊκού παρελθόντος. Γιατί σε μια διεθνή συγκυρία τόσο δυσοίωνη, η Αθήνα μπορεί και οφείλει να σταθεί σαν ένα παράδειγμα δημοκρατίας, ένα παράδειγμα του πώς μια κοινωνία λειτουργεί με επίκεντρό της τον πολίτη, ένα παράδειγμα αναζωογονητικό για την ευρωπαϊκή δημοκρατία στο σύνολό της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα