Γεροβασίλη: «Υλοποίηση παράλληλου προγράμματος υπέρ των αδύναμων»

H κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8, αναφέρθηκε στην υλοποίηση ενός παράλληλου προγράμματος που θα είναι εφικτό, ρεαλιστικό και προσαρμοσμένο έτσι ώστε να μην έρχεται σε σύγκρουση με τη συμφωνία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, το πρόγραμμα αυτό θα ανακοινωθεί σύντομα και θα αντιρροπήσει τις δυσμενείς επιπτώσεις για τους πιο αδύναμους.

gerovΑπαντώντας στην ερώτηση του Ν.Χατζηνικολάου σχετικά με το πότε θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα και αν θα το διαπραγματευτούν με τους εταίρους πριν ή μετά τις εκλογές η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε: «Το παράλληλο πρόγραμμα είναι πέραν της διαπραγματεύσεως. Είναι βασισμένο, με εφικτούς στόχους οι οποίοι θα ονομάζονται και θα είναι υλοποιήσιμοι και ρεαλιστικοί και δεν θα έρχονται σε σύγκρουση με τους όρους της συμφωνίας, αλλά θα υλοποιούν παράλληλες δράσεις».

 

Σχετικά με τη νέα πρόταση του προέδρου της ΝΔ για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και αποφυγή της πρόωρης προεκλογικής διαδικασίας η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «αυτό είναι μία τελευταία επικοινωνιακή τακτική. Δεν νομίζω ότι “ακουμπάει” πουθενά στην πραγματικότητα. Η κυβέρνηση έχει πει σε όλους τους τόνους και ο πρωθυπουργός ότι είναι αναγκαίο και το υποστηρίζουμε να προσφύγουμε στις κάλπες προκειμένου να έχουμε μία νέα ισχυρή λαϊκή εντολή».

Ενώ, κληθείσα να απαντήσει στο ερώτημα σχετικά με το τι πρόκειται να αλλάξει σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές η κ.Γεροβασίλη δήλωσε: «Εκτίμησή μας είναι ότι η πιθανότητα αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι ένας εφικτός στόχος. Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη για τη χώρα και το γνωρίζουν αυτό οι Ελληνες πολίτες για μία σταθερότητα όχι μόνο στο οικονομικό και στο κοινωνικό περιβάλλον, αλλά και στο πολιτικό τοπίο. Αυτό είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο προκειμένου να υπάρξει η “επομένη”. Επομένως εμείς ζητάμε την εκ νέου ανανέωση ισχυρής εντολής στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για σύγκληση της ολομέλειας τόνισε ότι «έχει εξαντληθεί πια η κριτική απέναντι στον τρόπο με τον οποίο η πρόεδρος της βουλής κρατά ανοιχτή τη βουλή. Δεν υπήρχε λόγος να συμβαίνει αυτό, δεν εξυπηρετεί τίποτα παραπάνω λαθεμένες απόψεις και λαθεμένες στοχεύσεις από την πλευρά της».

Τέλος,η κ.Γεροβασίλη αναφερόμενη στις  100 δόσεις, ανέφερε ότι πράγματι θα υπάρξουν τροποποίησεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα