Γεροβασίλη: Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ομνύουν στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο

«Tώρα που η οικονομία έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης και το ζητούμενο είναι ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας, το κράτος αλλάζει, μέσα από μια προοδευτική μεταρρύθμιση της διοίκησης, για να στηρίξει την ανάκαμψη κι όχι για να αποτελεί τροχοπέδη. Αλλάζει, για να αποτελέσει παράδειγμα οργάνωσης και όχι καταφύγιο διαπλοκής», τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η υπουργός χαρακτηρίζει ως «ιστορική τομή» τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται στη δημόσια διοίκηση, διότι όπως σημειώνει, «για δεκαετίες ολόκληρες αντί το κράτος να υπηρετεί την κοινωνία, η κοινωνία υπηρετούσε το κράτος. Κι αυτό η κυβέρνηση της Αριστεράς το αλλάζει», σημειώνει με έμφαση η υπουργός στη συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφερόμενη στις διαφορές της σημερινής με τις προηγούμενες πολιτικές για το Δημόσιο, η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ριζωμένη η έννοια της προστασίας και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, πάνω στην οποία θεμελιώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας της διοίκησης, ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις «ομνύουν στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο και την εκχώρηση κρίσιμων δομών και υπηρεσιών σε κρατικοδίαιτα ιδιωτικά συμφέροντα».

«Μας κατηγορούν για κρατισμό εκείνοι που μεταχειρίστηκαν διαχρονικά το κράτος ως λάφυρο και που μέσα απ’ τους μηχανισμούς του κράτους επέβαλλαν την πολιτική επιρροή τους», υπογραμμίζει στη συνέντευξή της στο Πρακτορείο η κ. Γεροβασίλη.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρεται, επίσης, στα νέα συστήματα αξιολόγησης και κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, στα οφέλη της ψηφιοποίησης του Δημοσίου, ενώ απαντά στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση περί οικοδόμησης κομματικού κράτους.

Ενώ στο γενικό πολιτικό ζήτημα, η κ. Γεροβασίλη τονίζει, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Για πρώτη φορά στην Ευρώπη μια ριζοσπαστική κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη εξόδου μιας χώρας από συνθήκες χρεοκοπίας, κόντρα σε κατεστημένα συμφέροντα εντός κι εκτός συνόρων. Δώσαμε σκληρές μάχες στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων και κριθήκαμε γι’ αυτό, αλλά ταυτόχρονα σχεδιάσαμε και ξεκινήσαμε την υλοποίηση ριζικών, προοδευτικών αλλαγών, για τις οποίες κρινόμαστε διαρκώς. Και το Δημόσιο βρίσκεται στο επίκεντρο των αλλαγών αυτών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα