Γεροβασίλη: Οι παρακρατικές πρακτικές δεν βρίσκουν δρόμο να περάσουν.

Για ενορχηστρωμένες παρακρατικές πρακτικές έκανε λόγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στις απειλές κατά βουλευτών που προτίθενται να ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών.

«Στέλνουν μηνύματα του τύπου θα σε βρουν στο χαντάκι, θα σου λιώσουμε το κεφάλι. Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει κάποια στελέχη της παράταξής του να υποκινούν πράξεις βίας και σιωπά. Δεν τις καταδικάζει. Μόνο η κα Μπακογιάννη και έναν ακόμα βουλευτή άκουσα. Έχει μεγάλη σημασία να το πει και ο Πρόεδρος της ΝΔ. Εγώ βλέπω ότι είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα στις φιλοδοξίες του και στις ακροδεξιές επιλογές κορυφαίων στελεχών. Μπέρδεψε ασφαλίτικες πρακτικές του παρελθόντος με την ασφάλεια των πολιτών.»

Η κ. Γεροβασίλη παρομοίασε την σημερινή κατάσταση με τη δολοφονία Λαμπράκη κάνοντας λόγο για «Γκοτζαμάνηδες των sms»

«Κάποτε ήταν το τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη. Τώρα έχουμε Γκοτζαμάνηδες των sms και της τεχνολογίας. Αυτές οι παρακρατικές πρακτικές δεν βρίσκουν δρόμο να περάσουν. Η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη έχουν ήδη στα χέρια τους και άτομα και στοιχεία».

Η παρέμβαση Νικήτα Κακλαμάνη

Ενδιαφέρουσα ήταν και η παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη μετά το τέλος της ομιλίας Γεροβασίλη. Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε να δεσμευθούν όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και να πάρουν μία απόφαση που θα γίνει δόγμα ότι καταδικάζουν κάθε απόπειρα εκφοβισμού του βουλευτήο,τιδήποτε κι αν αυτός ψηφίζει και αυτή η απόφαση πρέπει να έχει διαχρονικό χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα