Γεροβασίλη: «Θετικό σήμα» θα δοθεί στο αυριανό Eurogroup

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ, εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις προχωρούν, παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες και σημειώνεται «μεγάλη πρόοδος στα περισσότερα ζητήματα».

«Η κύρια απόκλιση εντοπίζεται σε ζητήματα που αφορούν στις εμμονές του ΔΝΤ και, κυρίως, στα ζητήματα σχετικά με τη διατήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου», πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη και απέδωσε τις καθυστερήσεις στις αντιθέσεις ανάμεσα στο Ταμείο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

«Εκτιμούμε ότι στο αυριανό Eurogroup θα δοθεί θετικό σήμα, ώστε με τις απαραίτητες συγκλίσεις στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα να καταλήξουμε σε μια συνολική συμφωνία», πρόσθεσε.

Η υπουργός επιτέθηκε στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έκανε λόγο για κόμμα «που προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση, ζητώντας ρεβάνς για τις απανωτές πολιτικές και ιδεολογικές του ήττες. Είναι εικόνα πολιτικών παραγόντων που δεν αντέχουν πια να είναι εκτός εξουσίας. Οι ηθικές και πολιτικές προτάσεις του κ. Μητσοτάκη είναι ληγμένες επιταγές χωρίς αντίκρισμα».

Ακόμη, προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία κρίσεων για τις οριζόντιες θέσεις των Γενικών Διευθυντών, διοικητικού-οικονομικού. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως είπε, θα δοθεί στη δημοσιότητα το εγχειρίδιο δομημένης συνέντευξης. Θα ακολουθήσουν αμέσως μετά οι προκηρύξεις για τις υπόλοιπες θέσεις ευθύνης.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα