Γεροβασίλη: Η αστυνομία προστάτευε τη Δημοκρατία

Στα περί σχεδίου εισβολής στο ελληνικό κοινοβούλιο αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας για το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για μετατόπιση στην ακραία δεξιά.

Όπως είπε, «τέτοια βία, τέτοιο μίσος και μένος δεν έχουν ξανασυνταντήσει οι άνθρωποι των ΜΑΤ» και αναφέρθηκε στα περιστατικά βίας σε φωτορεπορτερ, λέγοντας πως υπάρχουν καταθέσεις βουλευτών, δημοσιογράφων, ενώ σχηματίζονται τεράστιες δικογραφίες.

«Αντ’ αυτού», είπε, «ακούσαμε ότι ο αρχηγός της αστυνομίας εκτελεί εντολές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ακούσαμε. «Η αστυνομία, λοιπόν», ισχυρίστηκε η κυρία Γεροβασίλη, «απέτρεψε την απόπειρα του ακροδεξιού συφερτού να εισβάλουν στη Βουλή» και ανέφερε πως τέτοιοι σχεδιασμοί υπάρχουν και σήμερα. «Η ελληνική αστυνομία προστάτευσε την ελληνική Δημοκρατία, αυτό έκανε», είπε η υπουργός.

Στη συνέχεια της ομιλίας της υπογράμμισε πως «είναι μία ιστορική στιγμή και δίνεται η ευκαιρία να λυθεί το Μακεδονικό, ένα ζητημα που ταλάνισε τον τόπο μας», ανφέροντας πως δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Πρόσθεσε, δε, ότι «θέλω να καλέσω την αντιπολίτευση να στοιχηθούν στον εθνικό σκοπό και να αφήσουν τον διχαστικό λόγο».

Η κυρία Γεροβασιλη τόνισε πως «η Συμφωνία έχει και συμβιβασμούς, και δίνεις και παίρνεις, και δεν θες να αφήσεις τον αντίπαλό σου στην ταπείνωση, όπως κάποιοι θα ήθελαν. Καταλήξαμε σε μία επωφελή και έντιμη συμφωνία. Ο ρόλος της Ελλάδας ενισχύεται στα Βαλκάνια με σημαντικό όφελος και για την ελληνική Μακεδονία. Σε τέτοια ιστορική στιγμή, η στάση του κ. Μητσοτάκη εμπεριέχει υποκρισία. Τη θέλει τη Συμφωνία, αλλά δεν θέλει να χρεωθεί στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία πέτυχε το μάξιμουμ που μπορούσε να επιτύχει, αλλά και περισσότερο. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανταγωνίζονται στην πιο σημαντική ατάκα και είναι λυπηρό που ένα ιστορικό κόμμα μετατοπίζεται στην ακραία δεξιά».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα