Γεροβασίλη για τους οκτώ συλληφθέντες πραξικοπηματίες

γφηφ«Η ελληνική κυβέρνηση έχει επικοινωνήσει με τις τουρκικές Αρχές προκειμένου να διεκπεραιωθεί, το συντομότερο δυνατόν, η επιστροφή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στις τουρκικές Αρχές», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στην προσγείωση του τουρκικού Black Hawk στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο μετέφερε 8 πραξικοπηματίες.

Στις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ η κα.Γεροβασίλη είπε: «Σε ό,τι αφορά τους οκτώ συλληφθέντες, θα τηρηθούν βεβαίως οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το Διεθνές Δίκαιο, ωστόσο λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη, ότι οι συλληφθέντες κατηγορούνται στη χώρα τους για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας».

«Η ελληνική κυβέρνηση», συνέχισε η Όλγα Γεροβασίλη, «όπως και στο απαραίτητο διπλωματικό επίπεδο, γίνονται όλες οι επικοινωνίες. Βεβαίως θα εξεταστεί με μεγάλη προσοχή το αίτημα. Όπως σας είπα, όμως, έχουμε δύο κινήσεις. Η μία είναι να δούμε πως θα επιστρέψει το ελικόπτερο στις τουρκικές Αρχές, αλλά το δεύτερο είναι να εξετάσουμε με προσοχή και να λάβουμε σοβαρά υπόψη, ότι κατηγορούνται οι άνθρωποι αυτοί, οι 8 επιβαίνοντες για παραβίαση συνταγματικής νομιμότητας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα