Γεροβασίλη:«Υπάρχουν ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι στην Ελλάδα τους οποίους δημιούργησε η ΝΔ»

gerovasili-i-ellada-den-apodechetai-tetelesmena-gia-tin-kypro

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία, όμως αν υπάρχει ανάγκη για συμμαχίες, όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της κάλπης».

Επιπλέον,υπογράμμισε πως «η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση» ξεκαθαρίζοντας πως «δεν έχει ανοίξει προγραμματικός διάλογος από κανέναν, μόνο από εμάς»προσθέτοντας «Η ΝΔ ζητά λευκή εντολή και το πρόγραμμα της θα μας το δείξει την άνοιξη του 2016. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε».

Παράλληλα,η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε πως έως τώρα ο διάλογος μεταξύ των κομμάτων έχει φανερώσει τη διάσταση απόψεων μεταξύ των άλλων δυνάμεων και του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «μια συμμαχία θέλει κοινούς στόχους. Ας τους βρούμε και μετά ξανασυζητάμε», είπε.Επιπλέον, απέδωσε τη συζήτηση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας σε προσπάθειες «εκ του πονηρού» για να μην έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να υλοποιήσει μόνος του τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος.

Αναφορικά με το θέμα  εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, επανέλαβε πως «δεν είμαστε ενάντια σε επενδύσεις, οι οποίες τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους»ενώ επισήμανε «Μοντέλο ανάπτυξης τύπου Αφρικής στη χώρα δεν θα επιβάλουμε. Είμαι κατά οποιασδήποτε επένδυσης καταστρέφει το περιβάλλον και δεν είναι υπέρ του κοινού οφέλους».

Επίσης,υπενθύμισε ότι υπάρχουν ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι στην Ελλάδα, τους οποίους δημιούργησε η ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας πως αποδεδειγμένα το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιο για όλους τους εργαζόμενους.«Δεν θέλουμε κανένας άνθρωπος να χάσει τη δουλειά του. Και αν η εταιρεία είχε άλλη πολιτική ουδείς εργαζόμενος θα είχε χάσει τη δουλειά του στη Χαλκιδική» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα,η Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για ύποπτες μεθοδεύσεις σε ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων από τον υπηρεσιακό αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Μουσουρούλη, αναφέροντας ότι ως υπηρεσιακός υπουργός δεν μπορεί να επιχειρεί να ανατρέψει πολιτικές που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, δεσμεύοντας παράλληλα την επόμενη.

Διερωτήθηκε δε γιατί δεν κρατάει ουδετερότητα ο υπηρεσιακός υπουργός.«Το θέτω σε δημόσια κρίση» είπε χαρακτηριστικά.Η Όλγα Γεροβασίλη διευκρίνισε ωστόσο πως δεν υπονόησε ότι ο ίδιος ο υπηρεσιακός υπουργός έχει προσωπικό συμφέρον από την υπόθεση.

Τέλος,όσον αφορά το προσφυγικό, υπογράμμισε ότι «το προσφυγικό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό, δύσκολο και δυσεπίλυτο θέμα. Είναι δύσκολο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη η οποία αρχίζει να κινητοποιείται και να αντιδρά με διαφορετικό τρόπο από ότι πριν».

Η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε  ότι από τον Δεκέμβριο του 2014 η προηγούμενη κυβέρνηση όφειλε να είχε καταθέσει την πρόταση της για δημιουργία χώρου υποδοχής για 2.500 μετανάστες.«Επιβλήθηκαν στην Ελλάδα πρόστιμα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και καταδικαστικές αποφάσεις για καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα