Γεροβασίλη:Η αξιολόγηση θα κλείσει στις 24 Μαΐου

olga-gerobasili

«Αυτά τα οποία έχουμε, όχι μόνο ως αίσθηση, όχι μόνο ως άποψη αλλά και ως δεδομένα με βάση τις δηλώσεις των συμμετεχόντων αξιωματούχων είναι ότι στις 24 Μαΐου κλείνει η αξιολόγηση. Αυτό το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει συζήτηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έχει να κάνει με το χρέος» δηλώνει σε συνέντευξή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Χαρακτηρίζει πολύ σημαντικό ότι έχει αποτυπωθεί ήδη οδικός χάρτης για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους και σημειώνει με βεβαιότητα ότι δε θα χρειαστεί καμία ενεργοποίηση προληπτικού μηχανισμού καθώς  επιτύχαμε 1% του ΑΕΠ πλεόνασμα παραπάνω από τις προβλέψεις οι οποίες υπήρχαν.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι εφαρμόζονται και ψηφίζονται σήμερα τα συμφωνηθέντα του Ιουλίου, χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον και η συμφωνία πήρε την έγκριση του ελληνικού λαού, το Σεπτέμβριο. Σημείωσε ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις του Σεπτεμβρίου που ήταν να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια και να τηρήσουμε τις γραμμές στην προστασία των πιο αδύναμων και μεσαίων κοινωνικών και οικονομικών στρωμάτων καθώς επίσηςνα προστατευτεί η πρώτη κατοικία ακόμα και στα επιχειρηματικά δάνεια τα οποία είναι συνδεδεμένα με αυτήν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε τέλος ότι ο πρωθυπουργός μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει εάν και πότε θα κάνει ανασχηματισμό, εκτιμώντας ότι δεν επίκειται στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα