Γεροβασίλη:«Είμαστε εδώ να κριθούμε επί των έργων μας»

EC3895B16244AB5D2766CF905FC1DAA7

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96, δήλωσε ότι «Ο οδικός χάρτης μέχρι τα Χριστούγεννα έχει σαφή και καίρια ζητήματα για την οικονομική και κοινωνική ζωή.

Παράλληλα,η κ.Γεροβασίλη,τόνισε  ότι «τα πράγματα δεν είναι τρομαχτικά σε αντίθεση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα πανικού» που καλλιεργείται, υπενθυμίζοντας πως η αυξημένη φορολογία έρχεται από το παρελθόν».Επίσης,πρόσθεσε «Η συμφωνία είναι δυναμική και η επιτυχία στα επιμέρους ζητήματα, όπως για παράδειγμα η συζήτησης του χρέους, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα κόκκινα δάνεια, είναι καθοριστική και παράλληλα μας δίνει χρόνο να παλέψουμε και άλλα προβλήματα» υπογραμμίζοντας πως «είμαστε εδώ να κριθούμε επί των έργων μας. Είναι καθημερινός, διαρκής και σκληρός ο αγώνας».

Επιπλέον,η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε  «μας ενδιαφέρει η βιωσιμότητα της συμφωνίας  με την κοινωνία όρθια». Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις κοινωνικών ομάδων, είπε ότι οι δίκαιες  αντιδράσεις δίνουν διαπραγματευτική δύναμη στην κυβέρνηση. Σχολιάζοντας την πρόσφατη άρση πλειστηριασμών είπε ότι δεν πρόκειται για την πρώτη κατοικία  και τις ομάδες που προστατεύονται. «Η πρώτη κατοικία προστατεύεται μέχρι το τέλος του έτους» ξεκαθάρισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «η γεωπολιτική θέση της χώρας μας είναι καθοριστική, σε ένα ζήτημα όπως το προσφυγικό», τονίζοντας παράλληλα πως η Ελλάδα σηκώνει όλο το βάρος και πρόσθεσε ότι «από την στιγμή που δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα της Συρίας, η προσπάθεια γίνεται για την σωστή διαχείριση με σεβασμό τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «εμείς αναδείξαμε από την αρχή το προσφυγικό, ως ευρωπαϊκό ζήτημα» συμπληρώνοντας πως «το ζήτημα υπερβαίνει και την Ευρώπη».  Δήλωσε ότι «παίρνουμε πρωτοβουλίες για συζητήσεις με την Τουρκία», εξηγώντας πως η Τουρκία, είναι χώρα σταθμός προσφύγων και η Ελλάδα πρώτη χώρα εισόδου στην Ευρώπη.

Επεσήμανε τέλος ότι «η συζήτηση με την Τουρκία είναι καθοριστική για τη διαχείριση αυτού του μεγάλου ζητήματος» και τόνισε ότι δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Τουρκία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα