Γερμανός ΥΠΕΞ προς Τραμπ: Μην προχωρήσεις σε μονομερείς συμφωνίες με τη Ρωσία

«Αυτός που προσβάλλει τους εταίρους του, κινδυνεύει να χάσει στο τέλος. Οι μονομερείς συμφωνίες σε βάρος των ίδιων των εταίρων στο τέλος θα πλήξουν τις ΗΠΑ», προειδοποίησε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Ο Μάας χαιρέτισε τη σύνοδο κορυφής, στην οποία ο Τραμπ θέλει να θέσει το θέμα της μείωσης των πυρηνικών όπλων. «Ανέκαθεν λέγαμε ότι χρειαζόμαστε διάλογο με τη Ρωσία. Για αυτό είναι καλό πράγμα η Ουάσινγκτον και η Μόσχα να συνομιλούν», είπε σχολιάζοντας ότι θα ήταν επίσης θετική εξέλιξη αν από τη σύνοδο κορυφής δινόταν μια ώθηση προς την κατεύθυνση του πυρηνικού αφοπλισμού.

Ο Τραμπ, που πρόκειται να συναντηθεί αύριο στο Ελσίνκι με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα τη Γερμανία ότι είναι «όμηρος» της Ρωσίας λόγω της εξάρτησής την, στον ενεργειακό τομέα, από το ρωσικό φυσικό αέριο. Στη συνέχεια, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, άσκησε πιέσεις στους συμμάχους του να υπερδιπλασιάσουν τις αμυντικές δαπάνες τους.

Την Πέμπτη, ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Πούτιν «ανταγωνιστή» παρά «εχθρό» και είπε ότι αναμένει πως θα τα πάνε καλά στην πρώτη σύνοδο κορυφής μεταξύ τους στο Ελσίνκι. Είπε επίσης ότι η συνάντηση με τον Ρώσο ηγέτη ίσως αποδειχθεί το ευκολότερο μέρος της ευρωπαϊκής περιοδείας του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα