Γερμανός βουλευτής: Να συνοδεύσουμε φιλικά την Ελλάδα προς την έξοδο

Ξανά στο προσκήνιο βγαίνουν οι υποστηρικτές της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θυμίζοντας μέρες 2015.

Μεταξύ αυτών είναι ο βουλευτής Κρίστιαν Φον Στέτεν επικεφαλής της επιτροπής μεσαίων επιχειρήσεων ο οποίος σε συνέντευξή του αναφέρει πως, η ελληνική κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις και γιαυτό “πρέπει να την συνοδεύσουν φιλικά προς την έξοδο”.

Μιλώντας συγκεκριμένα στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinischen Post», αναφέρει ότι, παρά τις φετινές εθνικές εκλογές στη Γερμανία «δεν πρέπει να ρίξουμε στάχτη στα μάτια των πολιτών, αλλά πρέπει ανοικτά και ειλικρινά να θέσουμε το ελληνικό πρόβλημα και να συνοδεύσουμε την Ελλάδα προς την έξοδο (από την Ευρωζώνη) με έναν τρόπο φιλικό».

Ο Κρίστιαν φον Στέτεν ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει στο άμεσο μέλλον να καταβάλει το χρέος της ούτε και τους συμφωνηθέντες στην αρχή τόκους. Γι αυτό και η έξοδος από το ευρώ είναι η καλύτερη λύση».

Ο Στέτεν είναι επικεφαλής της επιτροπής μεσαίων επιχειρήσεων (ΡΚΜ) της κοινοβουλευτική ομάδας Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, (στην επιτροπή ανήκουν περίπου οι μισοί βουλευτές των δύο αυτών κομμάτων).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα