Γερμανός αξιωματούχος: Συνάντηση Μέρκελ-Τραμπ στις 27 Απριλίου

Τρόπους για να ξεπεράσουν τις πρόσφατες εντάσεις θα αναζητήσουν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στη συνάντηση τους στην Ουάσιγκτον αργότερα αυτό τον μήνα, σύμφωνα με Γερμανό κυβερνητικό αξιωματούχο.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι «προφανώς πολύ απαιτητικές» εν μέσω αυξανόμενων διαφορών σχετικά με την ασφάλεια, το εμπόριο και την άμυνα, σημείωσε ο Peter Beyer, ο νέος συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης για τις διατλαντικές σχέσεις, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Η Άγκελα Μέρκελ θα συζητήσει αυτά τα θέματα στη συνάντηση με τον Τραμπ που είναι προγραμματισμένη για τις 27 Απριλίου, πρόσθεσε. Η Καγκελαρία, πάντως, δεν έχει επισήμως επιβεβαιώσει την επίσκεψη.

Οι δύο πλευρές μπορεί να βρουν κοινό έδαφος στην αντιμετώπιση της Κίνας, σύμφωνα με τον Beyer. Σημείωσε ότι με τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου στο G7, οι δύο χώρες θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μαζί τη φερόμενη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από την Κίνα.

«Μέσα στο G7, πρέπει να προσπαθήσουμε να καθορίσουμε κριτήρια» για αυτές τις ανησυχίες, είπε. Η Σύνοδος του G7, που επίσης περιλαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, τον Καναδά και την Ιαπωνία, θα γίνει στις 8-9 Ιουνίου, στον Καναδά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα