Γερμανικό ΥΠΕΞ: Ανεπιθύμητοι οι σωματοφύλακες του Ερντογάν που είχαν χτυπήσει διαδηλωτές

Το γερμανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση να μην πάνε στo Αμβούργο, για τη Σύνοδο των G20, οι σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ενεπλάκησαν σε βίαια επεισόδια με Κούρδους διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον τον προηγούμενο μήνα.

Ηδη, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας έχει ξεκαθαρίσει ότι οι ξένοι αστυνομικοί έχουν μόνο το δικαίωμα της αυτοάμυνας, σύμφωνα με την Die Welt. Η τουρκική πρεσβεία στη Γερμανία έστειλε στο υπουργείο Εξωτερικών λίστα 50 ατόμων, που θα συνοδεύσουν τον Ερντογάν στο Αμβούργο. Σε αυτή, συμπεριλαμβάνονται αρκετοί που ενεπλάκησαν στα επεισόδια στην Ουάσινγκτον, γράφει η Hamburger Abendblatt.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Ουάσινγκτον τον Μάιο, σωματοφύλακές του επιτέθηκαν σε Κούρδους διαδηλωτές. Τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα social media έδειχναν άνδρες με κοστούμια να κλωτσούν και να γρονθοκοπούν τους διαδηλωτές, ενώ η αμερικανική αστυνομία προσπαθούσε να αποκαταστήσει την τάξη. Στη συνέχεια, οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 12 μέλη της συνοδείας ασφαλείας του Ερντογάν, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αγκυρας.

Πέρυσι, σωματοφύλακες του Ερντογάν είχαν επιτεθεί σε μία ομάδα συγκεντρωμένων έξω από το Brookings Institution, κλώτσησαν έναν δημοσιογράφο και έριξαν έναν άλλο στο έδαφος, θυμίζει η Deutsche Welle.

ΣΧΟΛΙΑ

Πηγή: Ανεπιθύμητοι στη Γερμανία οι σωματοφύλακες του Ερντογάν που χτύπησαν διαδηλωτές -Δεν τους θέλουν στη G20 | iefimerida.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα