Γερμανία: Στοιχεία για τις τιμές της Lufthansa ζητά η Επ. Ανταγωνισμού

Η Γερμανική επιτροπή ανταγωνισμού ζήτησε πληροφορίες από την Deutsche Lufthansa για την τιμολογιακή της πολιτική, μετά από παράπονα πελατών για αυξήσεις στις τιμές.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε επαφή με την επιτροπή και πως συνεργάζεται πλήρως, όπως μεταδίδει το MarketWatch.

Μετά την κατάρρευση της Air Berlin, η οποία σταμάτησε τις πτήσεις μετά την κήρυξη χρεοκοπίας το καλοκαίρι, υπάρχουν περίπου 60.000 λιγότερες διαθέσιμες θέσεις ημερησίως, σύμφωνα με την Lufthansa.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής δήλωσε πως η Lufthansa δεν έχει αυξήσει τις τιμές εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο. Λόγω της έλλειψης δυναμικότητας, τα φθηνότερα εισιτήρια πωλούνται νωρίτερα και έτσι είναι διαθέσιμα μόνο τα πιο ακριβά εισιτήρια για τους επιβάτες που κλείνουν θέσεις την τελευταία στιγμή, κάτι που μπορεί να δώσε στους πελάτες την εντύπωση πως οι τιμές έχουν αυξηθεί, σημείωσε ο ίδιος.

Η επιτροπή ανταγωνισμού, από την πλευρά της, είπε πως θα εξετάσει τα στοιχεία της Lufthansa προτού αποφασίσει αν θα ξεκινήσει ή όχι έρευνα για το θέμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα