Γερμανία: Να μην συνδεθεί το μακελειό στο Παρίσι με την προσφυγική κρίση

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, η Γερμανία ενίσχυσε σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ. Η γερμανική πλευρά απευθύνει έκκληση…

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μεζιέρ μετά την σύσκεψη του υπουργεικού Συμβουλίου Ασφαλείας στην Καγκελαρία, υπό την προεδρία της Άγκελα Μέρκελ, πλέον παρακολουθούνται ακόμη πιο στενά οι κύκλοι των επικίνδυνων Ισλαμιστών και εξτρεμιστών, έχουν ληφθεί εντατικότερα μέτρα για την δημόσια ασφάλεια κυρίως σε ό, τι αφορά στον έλεγχο των αεροπορικών και των σιδηροδρομικών συνδέσεων με την Γαλλία.
Επίσης, ο Τόμας Ντε Μεζιέρ επιβεβαίωσε πως ο 51χρονος άνδρας που συνελήφθη πριν από περίπου δέκα ημέρες στη Βαυαρία με «σημαντική ποσότητα πυρομαχικών εκρηκτικών και όπλων», κατευθυνόταν προς την Γαλλία. Συγκεκριμένα, στο GPS του αυτοκινήτου του υπήρχε «καρφιτσωμένη» η διεύθυνση ενός σπιτιού στο Παρίσι.
Στο στόχαστρο, πάντως, της στενής παρακολούθησης δεν βρίσκονται μόνον ισλαμιστές, αλλά και κύκλοι της ακροδεξιάς…
Παράλληλα, από γερμανικής πλευράς, απευθύνεται έκκληση ώστε να μην συνδεθεί το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι με την προσφυγική κρίση.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα