Site icon The Indicator

Γερμανία: Νίκη των Χριστιανοδημοκρατών στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) είχαν την υπεροχή στις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν στη βόρεια Γερμανία.

 

Το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ είναι ο νικητής των τοπικών εκλογών στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν στη βόρεια Γερμανία.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα(CDU) υπό τον Ντάνιελ Γκίντερ λαμβάνει 32% και δεύτερο έρχεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα SPD) υπό τον Τόρστεν Αλμπιχ με 27,2%.

Ακολουθούν οι Πράσινοι (Die Grünen) με 12, 9%, oι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11,5%, το Κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), το οποίο εκπροσωπείται για πρώτη φορά στο τοπικό Κοινοβούλιο του Κιέλου, με 5,9% και τέλος το κόμμα της δανικής μειονότητας (SSW) με 3,3%, το οποίο αν και δεν ξεπερανά το 5% -όριο για την είσοδο στη Βουλή-, εν τούτοις θα εκπροσωπείται. Η Αριστερά (Die Linke)συγκέντρωσε ποσοστό 3,8% και το Κόμμα των Πειρατών 1,2%, αλλά δεν κατάφεραν περάσουν αυτό το όριο και μένουν εκτός.

Η σύνθεση της τοπικής Βουλής, επί συνόλου 73 βουλευτών, θα έχει ως εξής: CDU 25, SPD 21, Πράσινοι 10, FDP 9 , AfD 5 και το SSW 3 βουλευτές.

Με τη νίκη αυτή η Μέρκελ ενισχύει την θέση της ως το φαβορί για τον θώκο της καγκελαρίας στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου έναντι του αντιπάλου της των Σοσιαλδημοκρατών, του Μάρτιν Σουλτς.

Exit mobile version