Γερμανία: Νίκη των Χριστιανοδημοκρατών στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) είχαν την υπεροχή στις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν στη βόρεια Γερμανία.

 

Το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ είναι ο νικητής των τοπικών εκλογών στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν στη βόρεια Γερμανία.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα(CDU) υπό τον Ντάνιελ Γκίντερ λαμβάνει 32% και δεύτερο έρχεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα SPD) υπό τον Τόρστεν Αλμπιχ με 27,2%.

Ακολουθούν οι Πράσινοι (Die Grünen) με 12, 9%, oι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11,5%, το Κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), το οποίο εκπροσωπείται για πρώτη φορά στο τοπικό Κοινοβούλιο του Κιέλου, με 5,9% και τέλος το κόμμα της δανικής μειονότητας (SSW) με 3,3%, το οποίο αν και δεν ξεπερανά το 5% -όριο για την είσοδο στη Βουλή-, εν τούτοις θα εκπροσωπείται. Η Αριστερά (Die Linke)συγκέντρωσε ποσοστό 3,8% και το Κόμμα των Πειρατών 1,2%, αλλά δεν κατάφεραν περάσουν αυτό το όριο και μένουν εκτός.

Η σύνθεση της τοπικής Βουλής, επί συνόλου 73 βουλευτών, θα έχει ως εξής: CDU 25, SPD 21, Πράσινοι 10, FDP 9 , AfD 5 και το SSW 3 βουλευτές.

Με τη νίκη αυτή η Μέρκελ ενισχύει την θέση της ως το φαβορί για τον θώκο της καγκελαρίας στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου έναντι του αντιπάλου της των Σοσιαλδημοκρατών, του Μάρτιν Σουλτς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα