Γερμανία: Νέα υποβάθμιση της πρόβλεψης για το ΑΕΠ

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας υποβάθμισε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της στο 0,8% για φέτος. Πρόκειται για τη δεύτερη αναθεώρηση πρόβλεψης που γίνεται μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες, σύμφωνα με την Handelsblatt, η οποία επικαλείται κυβερνητικό έγγραφο.
«Εσωτερικά, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση αναμένει μόλις 0,8% ανάπτυξη το 2019», ανέφερε η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη εμπιστευτικό σημείωμα του υπουργείου Οικονομικών, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η αποδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας, οι κίνδυνοι όπως η κλιμάκωση των εμπορικών συγκρούσεων και τα πολιτικά ρίσκα στην Ευρώπη όπως το Brexit και η οικονομική κατάσταση της Ιταλίας, είναι μεταξύ των λόγων για την υποβάθμιση που αναφέρονται στο σημείωμα, σύμφωνα με την Handelsblatt.
Σημειώνεται πως η γερμανική κυβέρνηση είχε υποβαθμίσει τον Ιανουάριο την εκτίμησή της για την ανάπτυξη του 2019 στο 1% από το 1,8% που ανέμενε προηγουμένως.
Σημειώνεται πως την Τετάρτη, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης είχε επίσης υποβαθμίσει την πρόβλεψή του για τη Γερμανία στο 0,7%.
«Οι τρέχουσες προβλέψεις του ΟΟΣΑ για το 2019 στη βάση των σημερινών δεδομένων δεν φαίνεται να είναι απίθανες», αναφέρεται στο σημείωμα του υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρει η Handeslblatt.
euro2day.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα