Γερμανία: Κίνδυνος απέλασης δημοσιογράφου που διαμαρτυρήθηκε για τον Ερντογάν

Ένας δημοσιογράφος, ο οποίος πραγματοποίησε μια διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία τον περασμένο μήνα κινδυνεύει να απελαθεί στην Τουρκία τον Ιανουάριο.

Μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ερτουγκρούλ Γιγκίτ, 60 ετών, έκανε γνωστό ότι έλαβε μια έγγραφη κοινοποίηση την Παρασκευή ότι θα πρέπει να φύγει από τη Γερμανία από μόνος του πριν από την 22α Ιανουαρίου ειδάλλως κινδυνεύει με απέλαση.

Ο Γιγκίτ, ένας επικριτής του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ζει στη Γερμανία τα τελευταία 36 χρόνια και είναι διευθυντής μιας τουρκικής διαδικτυακής εφημερίδας, είπε πως είναι βέβαιο ότι η κοινοποίηση απέλασης συνδέεται με τη διαμαρτυρία του κατά την επίσημη επίσκεψη Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος της Τουρκίας με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ την 28η Σεπτεμβρίου, ο Γιγκίτ εμφανίστηκε φορώντας ένα μπλουζάκι με το σύνθημα «Ελευθερία για τους δημοσιογράφους στην Τουρκία». Λίγο μετά τον απομάκρυναν από την αίθουσα.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην συνδέεται» υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση απέλασης έπειτα από μια συνάντηση με τον δικηγόρο του αύριο.

Η αιτιολογία των γερμανικών αρχών, όπως καταγράφεται στο επίσημο έγγραφο απέλασης, το οποία είδε το dpa, είναι ότι ο Γίγκιτ δεν εργάζεται πλέον και δεν διαμένει μαζί με τα παιδιά του γερμανικής υπηκοότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα