Γερμανία: Η Lufthansa ακύρωσε 35 πτήσεις λόγω της απεργίας των πιλότων

2099819Η Lufthansa, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Γερμανίας, ανακοίνωσε την ακύρωση 35 πτήσεων σήμερα Κυριακή λόγω των συνεπειών της απεργίας των πιλότων που άρχισε την Τετάρτη και τερματίστηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο αριθμός των πτήσεων της Λουφτχάνσα που ακυρώθηκαν λόγω της απεργίας ανήλθε έτσι σε σχεδόν 2.800. Οι επιβάτες που επηρεάστηκαν από τις ακυρώσεις ήσαν περίπου 350.000, κατά τη διεύθυνση της εταιρείας.

Σε μια ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, η διεύθυνση της Λουφτχάνσα διαβεβαίωσε πάντως πως όλες οι υπόλοιπες πτήσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα θα γίνουν κανονικά.

Ένας εκπρόσωπος της διοίκησης της εταιρείας εξάλλου διέψευσε ένα δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung – η εφημερίδα δεν κατονόμασε κάποια πηγή – κατά το οποίο εξετάστηκε το ενδεχόμενο η Λουφτχάνσα να ζητήσει να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της, προκειμένου να απαλλαγεί από τη συλλογική σύμβαση εργασίας με τους πιλότους, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της διένεξης.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους χειριστές απέρριψε την πιο πρόσφατη προσφορά της διοίκησης για τις αυξήσεις μισθών, πάντως δεν προκήρυξε νέα απεργία πέραν αυτής που τερματίστηκε τα μεσάνυχτα.

«Χρειαζόμαστε μια προσφορά που να μπορούμε να διαπραγματευτούμε. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να προκηρύξουμε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις», προειδοποίησε χθες ο Γεργκ Χάντβεργκ, στέλεχος του συνδικάτου VC, που εκπροσωπεί τους χειριστές.

Η Λουφτχάνσα πρότεινε αυξήσεις των μισθών των πιλότων κατά 4,4% σε δύο δόσεις, καθώς κι ένα εφάπαξ που θα ισούται με 1,8 μισθό. Το συνδικάτο ζητάει ετήσιες αυξήσεις 3,7% για τους πιλότους για μια πενταετία από το 2012.

Κατά το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών της Κολονίας, οι απεργίες των πιλότων είχαν κόστος 222 εκατ. ευρώ για τη Λουφτχάνσα το 2014, ενώ το 2015 οι απεργίες των πιλότων και των πληρωμάτων καμπίνας είχαν κόστος 231 εκατ. ευρώ. Η διεύθυνση της Λουφτχάνσα ανακοίνωσε πως έχασε άλλα 20 εκατ. ευρώ τις πρώτες δύο ημέρες της απεργίας αυτής της εβδομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα