Γερμανία: Η υποδοχή προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία φτάνει στο τέλος της

«Η Γερμανία έκλεισε, σε μεγάλο βαθμό, το θέμα της κατανομής του 2017. Η υποδοχή προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα φτάνει στο τέλος της» δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών στην εφημερίδα «Welt». «Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν μεμονωμένες μεταφορές οι οποίες δεν μπόρεσαν να γίνουν το περασμένο έτος» πρόσθεσε.

Όπως υπενθυμίζει δε η Frankfurter Allgemine Zeitung (FAZ), η σχετική συμφωνία για την κατανομή προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έληξε στις 26 Σεπτεμβρίου και η Γερμανία έχει δεχτεί 10.265 (4.894 πρόσφυγες από την Ιταλία και 5.371 από την Ελλάδα), δηλαδή «τους περισσότερους με διαφορά», κατά το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. Αν και αναμένονταν 27.000, οι υπόλοιποι δεν πληρούσαν τα κριτήρια με το υπουργείο. Τον περασμένο Δεκέμβριο δέχθηκε 503 από την Ιταλία και 39 από την Ελλάδα, ενώ τον Ιανουάριο μόνο οκτώ συνολικά και από τις δύο χώρες.

«Εν τω μεταξύ δεν υπάρχουν πλέον σχεδόν καθόλου αιτούντες άσυλο, οι οποίοι να έπρεπε ενδεχομένως να μεταφερθούν (ενν. στη Γερμανία)», σύμφωνα με τον Τόμας ντε Μεζιέρ, τον Χριστιανοδημοκράτη υπουργό Εσωτερικών, γράφει η Welt.

Πηγή : Die Welt, FAZ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα