Γερμανία: Επεισόδια με ακροδεξιούς στο Κέμνιτς

Στο Κέμνιτς της Σαξονίας, μια πόλη προπύργιο της γερμανικής ακροδεξιάς ο θάνατος ενός 35χρονου Γερμανού και ο τραυματισμός άλλων δύο, επίσης Γερμανών, με μαχαίρι μετά από συμπλοκή με αλλοδαπούς τα χαράματα της Κυριακής, άναψε το φυτίλι του μίσους

Η γερμανική κυβέρνηση καταδίκασε τα επεισόδια που ακολούθησαν. Ούτε αυτό που συνέβη στην πόλη και ούτε η αυτοδικία έχουν θέση στη Γερμανία δήλωσε στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιου είδους συναθροίσεις και κυνήγι μαγισσών ενάντια σε ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα και ξένη καταγωγή αλλά ούτε την απόπειρα διάδοσης μίσους»,

Η ακροδεξιά –το αντιισλαμικό κίνημα Pegida και το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD)– κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να συγκεντρωθούν κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο 35χρονος.

Συγκεντρώσεις έκαναν και τα κινήματα υπέρ των μεταναστών.

Τα επεισόδια οδήγησαν στην ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 875 χρόνια από την ίδρυση του Κέμνιτς.

«Αστυνομική αρωγή» μπορεί να προσφέρει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση
   

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας είναι έτοιμη να παράσχει αστυνομική αρωγή στο κρατίδιο της Σαξονίας, αν της ζητηθεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με την ικανότητα του κρατιδίου να περιορίσει τη βία έπειτα από τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άνδρα με μαχαίρι σε συμπλοκή με αλλοδαπούς.

Ο Ζεεχόφερ, ηγέτης των βαυαρών συντηρητικών, δήλωσε πως η δημόσια ανησυχία για τον φόνο με μαχαίρι ενός Γερμανού είναι κατανοητή, πρόσθεσε όμως πως δεν υπάρχει θέση στη γερμανική κοινωνία για εκκλήσεις για βία ή για βίαιες πράξεις.

«Η αστυνομία στη Σαξονία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Αν της ζητηθεί, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μέτρα αστυνομικής στήριξης», αναφέρει ο Ζεεχόφερ στη δήλωσή του.

Ακροδεξιοί διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με αριστερούς διαδηλωτές χθες Δευτέρα στην ανατολικογερμανική πόλη Χέμνιτς αφού ένας Ιρακινός κι ένας Σύρος συνελήφθησαν για τον θάνατο του Γερμανού, που προκάλεσε διαδηλώσεις κατά τις οποίες μετανάστες παρενοχλήθηκαν και δέχθηκαν επιθέσεις.

ΠΗΓΗ: EURONEWS – ΑΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα