Γερμανία: Δεν επιμένει πλέον στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των CDU/CSU για τη δημοσιονομική πολιτική, Eckhardt Rehberg, δήλωσε στους FT ότι το κόμμα της Angela Merkel δεν επιμένει πλέον στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Τόνισε συγκεκριμένα ότι “με το ΔΝΤ να επιμένει σε μεγάλης κλίμακας ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα –μιλούν για τριψήφιο αριθμό- έχω πρόβλημα. Το ερώτημα είναι: είναι τόσο υψηλό το τίμημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο επόμενο πρόγραμμα;”.

Η στροφή αυτή της γερμανικής θέσης, θα μπορούσε να βοηθήσει στη διευκόλυνση των συνομιλιών μεταξύ ευρωζώνης και ΔΝΤ στο περιθώριο της G7 στον Καναδά το Σαββατοκύριακο.

Το Ταμείο είχε συμφωνήσει επί της αρχής να παράσχει μια μικρή βοήθεια στην Ελλάδα, 1,6 δισ. ευρώ, με την προϋπόθεση η ευρωζώνη να παράσχει μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά την ελάφρυνση χρέους προτού προχωρήσει σε οικονομική δέσμευση.

Ο Rehberg πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν συμφωνούν με την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ. “Αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ και η Κομισιόν διαφωνούν για τις εκτιμήσεις ανάπτυξης της Ελλάδας”, τόνισε.

Επισήμανε ωστόσο ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα