Γερμανία: Δήμαρχος φιλικός προς τους πρόσφυγες δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από ακροδεξιό

Δήμαρχος πόλης στη δυτική Γερμανία δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, με τις υποψίες να πέφτουν σε στοχοποίησή του για την φιλική προς τους πρόσφυγες πολιτική του.

Ο Αντρέας Χόλσταϊν, κεντροδεξιός δήμαρχος της Αλτένα, μαχαιρώθηκε στον αυχένα μέσα σε κατάστημα κεμπάπ και οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Η πόλη του, στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, είναι γνωστή για το γεγονός ότι δέχθηκε μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών από αυτόν που της αναλογούσε.

«Οι αρχές ασφαλείας θεωρούν ότι υπήρξε πολιτικό κίνητρο», ανέφερε ο τοπικός πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Ο κ. Χόλσταϊν ανήκει στην κεντροδεξιά Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Μάρτυρες του περιστατικού αναφέρουν, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος τελικώς συνελήφθη, φώναζε επικριτικά ενάντια στην μεταναστευτική πολιτική του δημάρχου.

Μέσω tweet, η κ. Μέρκελ καταδίκασε την επίθεση. «Είμαι εξοργισμένη από την επίθεση με μαχαίρι στον δήμαρχο Αντρέας Χόλσταϊν και ιδιαίτερα ανακουφισμένη που μπορεί πλέον να είναι ξανά με την οικογένειά του. Ευχαριστώ επίσης όσους τον βοήθησαν», έγραψε.

Η πτώση των Χριστιανοδημοκρατών της κ. Μέρκελ και των Χριστανοκοινωνιστών του Χορστ Ζεεχόφερ, συμμάχων τους στη Βαυαρία, στις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό στην πολιτικά φιλελεύθερη γραμμή που ακολούθησαν στο μεταναστευτικό.

Η Γερμανία δέχθηκε περισσότερους από 1 εκατ. αιτούντες άσυλο κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής – προσφυγικής κρίσης του 2015-2016.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα