Γερμανία: Άνοδο για τους Πράσινους και δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση καταγράφει νέα δημοσκόπηση

Μόλις τρεις μονάδες χωρίζουν τους Πράσινους από την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση Deutschlandtrend του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία θα παρουσιαστεί αργότερα απόψε, η Χριστιανική Ένωση παραμένει στο 26%, ενώ οι Πράσινοι κερδίζουν έξι μονάδες και φθάνουν στο 23%, 14 μονάδες πάνω από το ποσοστό που έλαβαν στις εκλογές του 2017. Ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο με απώλεια μίας μονάδας βρίσκεται στο 14%, ποσοστό που συγκεντρώνει και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία χάνει δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Η Αριστερά (Die Linke) χάνει μία μονάδα και περιορίζεται στο 9%, με τους Φιλελεύθερους (FDP) να χάνουν δύο μονάδες και να μένουν στο 8%.

Σε ό,τι αφορά την γνώμη των πολιτών από την κυβέρνηση, μόλις το 25% δηλώνει ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο από το έργο του μεγάλου συνασπισμού.

Για την Καγκελάριο Μέρκελ ωστόσο η εικόνα έχει βελτιωθεί κατά έξι μονάδες από την τελευταία μέτρηση, με το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ικανοποιημένοι να φθάνει το 50%. Το κόστος των πρόσφατων ενδοκυβερνητικών διενέξεων φαίνεται ότι χρεώνεται ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, για τον οποίον δηλώνει ικανοποιημένο μόνο το 20%, το οποίο είναι και το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για τον βαυαρό πολιτικό από την συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα