Γερμανία:Στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων ετών το κόμμα της Μέρκελ

21313213

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσεράμισι ετών βρίσκεται το ποσοστό του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα ARD / WDR.

Συγκεκριμένα, κατέδειξε ότι το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU) υποχώρησε κατά μία εκατοστιαία μονάδα στο 32%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2011.

Παρότι οι Γερμανοί είχαν καλωσορίσει αρχικά το κύμα των μεταναστών και προσφύγων το περασμένο καλοκαίρι, η κατάσταση αντιστράφηκε το φθινόπωρο και έκτοτε η κρίση βαραίνει στα ποσοστά της ίδιας της Μέρκελ και του κόμματός της, παρά την επιτυχία της στην επιβράδυνση των προσφυγικών ροών.

Αντίθετα, το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του κόμματος που αποτελεί τον ήσσονα εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού, αυξήθηκε κατά 1 μονάδα, φτάνοντας το 21%.

Το ποσοστό του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παρέμεινε αμετάβλητο στο 15%, γεγονός που το καθιστά τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα.

Το ποσοστό των Πρασίνων υποχωρεί κατά 1 εκατοστιαία μονάδα στο 12%, ενώ τα ποσοστά των κομμάτων Η Αριστερά (Die Linke) και των φιλελεύθερων (FDP) αυξήθηκαν κατά 1 μονάδα, σε 9% και 7% αντίστοιχα.

Άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη κατέδειξε πως το ποσοστό του SPD έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 24 ετών.

Ο ηγέτης του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δέχεται πιέσεις από μερίδα στελεχών του κόμματος να στραφεί στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κάνοντας στροφή προς τα αριστερά πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα