Γερμανία:Εξουδετερώθηκε βόμβα του Β’ ΠΠ που βρέθηκε στο Άουγκσμπουργκ

Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας της γερμανικής πόλης Άουγκσμπουργκ εξουδετέρωσαν έπειτα από επιχείρηση 11 ωρών βρετανική βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που είχε πέσει στην πόλη αλλά δεν είχε εκραγεί. Επέστρεψαν στο σπίτι τους 54.000 άνθρωποι.

«Καλά νέα τα Χριστούγεννα! Η βόμβα στο Άουγκσμπουργκ εξουδετερώθηκε», ανέφερε η γερμανική αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter.

Σχεδόν 4.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες και στελέχη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας κινητοποιήθηκαν για την εκκένωση της περιοχής του ιστορικού κέντρου της πόλης όπου βρέθηκε η βόμβα, μήκους δύο μέτρων και βάρους 1,8 τόνων, κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών έργων.

Η εκκένωση της περιοχής άρχισε νωρίς το πρωί αφού οι αρχές της βαυαρικής πόλης των 290.000 κατοίκων, βορειοδυτικά του Μονάχου, όρισαν μια ζώνη ασφαλείας ακτίνας 1,.5 χλμ γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα. Οι αστυνομικοί έστησαν τείχη με σάκους άμμου γύρω από το σημείο όπου δούλευαν οι πυροτεχνουργοί για κάθε ενδεχόμενο.

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης ξεκίνησε στις 15:00 ώρα Ελλάδας διότι διαπιστώθηκε ότι ήταν μεγαλύτερος του αναμενομένου ο αριθμός των αναπήρων και των ανθρώπων που ήταν κλινήρεις και χρειάζονταν βοήθεια για να απομακρυνθούν.

Στην περιοχή υπάρχουν αρκετοί οίκοι ευγηρίας και κλινικές, εξήγησε ο δήμαρχος του Άουγκσμπουργκ, Κουρτ Γκριμπλ.

Μολονότι έχουν περάσει 70 και πλέον χρόνια από το τέλος του πολέμου, στη Γερμανία εντοπίζονται ακόμη βόμβες που δεν είχαν εκραγεί. Μόνο στο Βερολίνο εκτιμάται ότι υπάρχουν ακόμη 3.000 βόμβες στο υπέδαφος.

Μέχρι χθες, η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης περιοχής στη Γερμανία προκειμένου να εξουδετερωθεί βόμβα που δεν είχε εκραγεί ήταν το 2011 στο Κόμπλεντς, όταν 45.000 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν προσωρινά από τα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα