Γερμανία:Αναιρεί τις διαδικασίες που προβλέπει η Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ για Σύριους υπηκόους

skopia_synora_prosfyges

Πριν από λίγο το  Ομοσπονδιακό γραφείο μετανάστευσης και ασύλου της Γερμανίας εξέδωσε  νέες οδηγίες απεύθυνσης και υποβολής αιτημάτων προς αυτό, οι οποίες αναιρούν τις διαδικασίες που προβλέπει η Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ για Σύριους υπηκόους.

Συγκεκριμένα,η Γερμανία θα σταματήσει τις επαναπροωθήσεις των Σύριων προσφύγων στις χώρες πρώτης απογραφής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. Οσοι πρόσφυγες αιτούνται άσυλο από τούδε και πέρα θα περνούν αυτόματα τις καθιερωμένες διαδικασίες και τα αντίστοιχα δικαιώματα, χωρίς να χρειάζεται να περνούν από τις διαδικασίες της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.Από τον Ιανουάριο η Γερμανία έχει εγγράψει στους σχετικούς καταλόγους 44417 αιτήσεις, όμως εκκρεμούν άλλες 800,000, αριθμός που κατατάσσει τη Γερμανία στην πρώτη θέση μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες επιθυμούν να καταφύγουν οι πρόσφυγες.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και η κυβέρνησή της τάχθηκαν ανοιχτά σήμερα κατά των βίαιων διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν εναντίον των αιτούντων άσυλο στην πόλη Χαϊντενάου της ανατολικής Γερμανίας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα