Γεννηματά: Χρειαζόμαστε μια καλύτερη Ευρώπη

«Χρειαζόμαστε ένα νέο τολμηρό ξεκίνημα για μια άλλη, περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη. Μια Ευρώπη, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συνοχής, της ανάπτυξης της απασχόλησης και της αλληλεγγύης. Την Ευρώπη των πολιτών και της κοινωνίας και όχι των διαιρέσεων και των αποκλεισμών. Την Ευρώπη των αξιών και των θεσμών, της δημοκρατίας και της ισότητας, της σύγκλισης και της προόδου, της ενότητας, της αλληλεγγύης και όχι μια Ευρώπη της διαρκούς λιτότητας». Αυτή την κεντρική ιδέα διατυπώνει σε άρθρο στη Ναυτεμπορική η Φώφη Γεννηματά για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημαίνει ότι: «Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ευρώπη ως δημοκρατική Πολιτική Ένωση, με κεντρικούς υπερεθνικούς θεσμούς, δημοκρατικά νομιμοποιημένους, ικανή να παίρνει και να υλοποιεί αποφάσεις, να λύνει προβλήματα, να διαχειρίζεται κρίσεις και να αποτελεί μια υπολογίσιμη περιφερειακή δύναμη στο διεθνές σύστημα. Μια Ευρώπη που θα εξελίσσεται πολιτικά και θεσμικά με απώτερο στόχο τη “δημοκρατική ομοσπονδία εθνικών κρατών”, όπως την είχε ορίσει ο Ζ. Ντελόρ».

Όσον αφορά στη θέση της Ελλάδας η κ. Γεννηματά δηλώνει πώς επιθυμεί να είναι «στον κεντρικό της πυρήνα, ως πλήρες, ισχυρό, ενεργό και ισότιμο μέλος. Αυτό προϋποθέτει μια Ελλάδα ισχυρή που θα έχει αφήσει πίσω της την πολυετή οικονομική κρίση, θα έχει μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της εθνικής ανασυγκρότησης».

Επίσης, εκφράζει τη διαφωνία της σε μια Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων και των πολλών επιλογών.«Λέμε, ναι, σε μια Ευρώπη που εφαρμόζει τις Συνθήκες με τα μέσα ευελιξίας που αυτές προβλέπουν. Αυτή την Ευρώπη, μόνο οι προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας σε Ελλάδα και Ευρώπη μπορούν να διασφαλίσουν.Σε αυτή την Ευρώπη εμείς πιστεύουμε και γι’ αυτή αγωνιζόμαστε!», καταλήγει η κ. Γεννηματά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα