Γεννηματά: «Τσίπρα ό,τι και να κάνεις κεντροαριστερός δε γίνεσαι με γυρολόγους και αζήτητα

Με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η Φώφη Γεννηματά στην εκδήλωση για την 44η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στη γέννηση του καινούργιου. Γιατί έχει πλήρη συνείδηση και συναίσθηση των καιρών» είπε ο επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ σημειώνοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγές, ανατροπές και μεταρρυθμίσεις που θα της δώσουν τη δυναμική μιας νέας Μεταπολίτευσης, κάτι που προϋποθέτει πολιτική αλλαγή και αλλαγή πολιτικής.

«Όχι με ανακύκλωση ξεπερασμένων αντιλήψεων με στόχο τη νομή της εξουσίας. Ο κύκλος του παλιού κλείνει οριστικά με την παρακμή του Τσίπρα» τόνισε με έμφαση η Φώφη Γεννηματά για να συνεχίσει απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό: «Κύριε Τσίπρα το αριστερό σου πρόσωπο το έκαψες με τον Καμμένο. Ό,τι και να κάνεις κεντροαριστερό πρόσωπο δεν έχεις ούτε θα αποκτήσεις με τους γυρολόγους κι τα αζήτητα».

«Δεν είναι αριστεροί, είναι καιροσκόποι»

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ συνέχισε την κριτική της στους κυβερνώντες με ιδιαίτερα σκληρούς όρους: «Δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε προοδευτικοί, ούτε αποτελεσματικοί. Είναι μια ομάδα καιροσκόπων χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που κινείται τυχοδιωκτικά με ένα και μοναδικό κριτήριο: την παραμονή της στην εξουσία» τόνισε και πρόσθεσε: «Όμως ό,τι και να κάνουν, έχουν πια τελειώσει. Αυτή είναι η τελευταία Κυβέρνηση μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Στις ερχόμενες εκλογές πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά. Κι αυτό σημαίνει να πάνε εκεί από όπου ήρθαν».

Κατά την Φώφη Γεννηματά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «καβάλησαν το κύμα της αγανάκτησης από την κρίση, το εκμεταλλεύτηκαν με τον πιο δημαγωγικό τρόπο και έκαναν ρεσάλτο στην εξουσία» εκτιμώντας ότι «η ζημιά στη χώρα είναι ανυπολόγιστη» καθώς «έκαψαν και την τελευταία αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος». Οπως εξήγησε «ολοένα και περισσότεροι πιστεύουν ότι η πολιτική ζωή δεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους. Ουσιαστικά αμφισβητείται η ικανότητα των δημοκρατικών θεσμών να εγγυηθούν την πρόοδο και την ευημερία. Δεν αρκεί γι αυτό μια συγκυριακή ήττα. Να ηττηθεί οριστικά ο διχαστικός τους λόγος και οι καθεστωτικές τους λογικές».
«Ο Τσίπρας παραδίδει την Ελλάδα στους δανειστές, ο Μητσοτάκης στις αγορές»

Η Φώφη Γεννηματά έσπευσε ωστόσο να σημειώσει ότι λύση για τη χώρα «δεν αποτελεί η επιστροφή της Δεξιάς. Η παράταξη που έχει τεράστιες ευθύνες για το ξέσπασμα της κρίσης. Ευθύνες που ποτέ δεν ανέλαβε. Με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ , χέρι-χέρι καλύπτουν τις ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ από το 2004-09 που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

Οπως τόνισε «ο δικός μας στρατηγικός, ιδεολογικός αντίπαλος είναι ο νεοφιλελευθερισμός και ο πολιτικός εκφραστής του η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ είναι δέσμια των συντηρητικών πολιτικών, της ιστορικής της διαδρομής και των ακραίων διχαστικών αντιλήψεων των στελεχών της. Είναι δέσμια των αντιλήψεων της για περικοπή των κοινωνικών δαπανών, για αμφισβήτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Είναι η παράταξη που θεωρεί τις Κοινωνικές Ανισότητες ως φυσικό φαινόμενο. Δεν πιστεύουν σε πολιτικές αναδιανομής στηρίζονται μόνο στο ρόλο της αγοράς».

Για να σημειώσει με έμφαση: «Ναι λοιπόν, πρέπει να «φύγουν αυτοί», οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως λέει πια η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

«Να φύγουν τώρα», όχι για να «έρθουν οι άλλοι», αλλά γιατί υπάρχει δρόμος που οδηγεί στο ξέφωτο».

Κάλεσε δε τους ψηφοφόρους να μην παγιδευτούν στο δίλημμα ανάμεσα στο λαϊκισμό και το νεοφιλελευθερισμό. «Ούτε αν θα παραδώσουμε την Ελλάδα στους δανειστές όπως πράττει με συνέπεια ο Τσίπρας ή στις αγορές όπως σκοπεύει να πράξει ο Μητσοτάκης. Γιατί υπάρχει ο δρόμος των ριζοσπαστικών αλλαγών με προοδευτικό πρόσημο και αυτόν υπηρετούμε στο Κίνημα Αλλαγής θυμίζοντας πάντα ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες όπως είπε ο γεννήτορας και ιδρυτής μας Ανδρέας Παπανδρέου».

Η Φώφη Γεννηματά έκανε εκτενείς αναφορές στην συνδρομή του ΠΑΣΟΚ στην νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου για 44 χρόνια σημειώνοντας ότι η 3η Σεπτέμβρη γίνεται κάθε χρόνο και πιο επίκαιρη.

Μνημόνευσε δε τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και όσους σφράγισαν με την παρουσία τους την πορεία του κινήματος , αναφέροντας το Γιώργο Γεννηματά, τη Μελίνα Μερκούρη, το Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, τον Σάκη Πεπονή, τον Γιάννη Αλευρά , τον Πέτρο Μώραλη. όσους υπέγραψαν την ιστορική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη και όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ανδρέα και ίδρυσαν τις πρώτες τοπικές οργανώσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα